Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2020. Augusztus 26. 20:23, szerda | Belföld

Csökkent a Duna House csoport adózott eredménye a második negyedévben

Csökkent a Duna House csoport adózott eredménye a második negyedévben

A koronavírus-járvány következtében a Duna House csoport adózott eredménye a második negyedévben 204,8 millió forintra csökkent az egy évvel korábbi 338,5 millió forintról

- közölte az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó társaság szerdán az MTI-vel.

A csoport árbevétele 8 százalékkal 1,89 milliárd forintra mérséklődött.
A vállalatcsoport adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) a második negyedévben 342,5 millió forint lett, míg egy éve 453 millió forint volt.
Az első féléves árbevétel 12 százalékkal, 4,35 milliárd forintra nőtt, az adózott eredmény viszont 7 százalékkal, 469,8 millió forintra mérséklődött.
A cégcsoport magyarországi tevékenysége a második negyedévben 251,2 millió forint EBITDA-t ért el, amelyből 285,8 millió forint core tevékenységhez kapcsolódott, utóbbi 2019 második negyedévében még 381,3 millió forint volt.
Lengyelországban a Gold Finance 2018. novemberi, majd az Alex T. Great hitelközvetítő 2020. januári akvizícióját követően a bevételek és a hitelközvetítési volumenek is nőttek. A második negyedévben már Lengyelországból származott a csoport konszolidált bevételének 59 százaléka. A csehországi leányvállalatok árbevétele csökkent.
A régió országaiban a koronavírus-járvány eltérően hatottak a csoport egyes üzleti szegmenseire, leginkább a franchise ingatlanközvetítő területet, legkevésbé pedig a pénzügyi közvetítő területet érintette.
Az előbbinél a realizált árbevétel 45 százalékkal, 219,6 millió forintra csökkent az előző év azonos időszakához képest a második negyedévben, a visszaesés a járvány miatti korlátozó intézkedések március közepétől megjelenő drasztikus hatásával és a hálózat támogatására tett intézkedésekkel magyarázható. Magyarországon a jutalékbevétel elérte a 1,5 milliárd forintot, ami éves összevetésben 35 százalékos csökkenés. A franchise szegmens EBITDA szintje 59,8 millió forintot ért el a második negyedévben, 48 százalékkal gyengült éves alapon.
A pénzügyi termék-közvetítés üzletág árbevétele a második negyedévben az egy évvel korábbihoz viszonyítva 20 százalékkal, 1,37 milliárd forintra emelkedett. A szegmens bruttó fedezete 372,3 millió forintra nőtt, ami éves alapon 14 százalékos bővülés, míg az akvizíciók sikeres integrációja miatt a közvetett költségek stagnáltak, így az EBITDA 26 százalékos növekedés mellett, 240,5 millió forintra ugrott.
Hozzátették, a csoport 50 százalékos tulajdonában álló MyCity Residence lakóingatlan projekt kivitelezése 2020. április végére lezárult, a használatbavételi engedélyeket augusztusban szerezték meg, így folyamatban van az értékesített lakások átadása, végszámlázása. A projektből származó profit meghatározó része a harmadik negyedévben kerülhet elismerésre.
A csoport a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában 6,6 milliárd forintos 10 éves kötvény kibocsátást hajt végre, az aukció tervezett dátuma augusztus 31. A csoport a kötvény bevételeiből kívánja refinanszírozni meglévő vállalati hiteleit, valamint további akvizícióit.
A Duna House Holding Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A papírokkal szerdán nem kereskedtek, legutóbbi záróára 330 forint volt, az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 400 forint, a legalacsonyabb 256 forint volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 07:58, kedd | Belföld

Meteorológia: a legmelegebb volt a július 1901 óta

A legmelegebb és a hetedik legszárazabb volt a július 1901 óta - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.

2024. Augusztus 05. 07:55, hétfő | Belföld

A héten visszatér a kánikula, de a hajnalok frissítőek lesznek

Hétfőn még szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és visszatér a jellemzően napos idő gomoly- és fátyolfelhőkkel.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is