Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 12. 07:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Csúfos kudarc Győrben: Mátéfi nem mondott le, Pálinger befejezte!

Csúfos kudarc Győrben: Mátéfi nem mondott le, Pálinger befejezte!

Második, hazai mérkőzését is elveszítette a magyar női kézilabda válogatott, miután a németek elleni világbajnoki-selejtezők győri visszavágóján 27-22-re alulmaradt a vendégekkel szemben. Már az első félidőben is látszott Mátéfi E

Feltámadás helyett teljes szétesés jellemezte a magyar válogatott játékát a második játékrészben, hét perc alatt egyetlen, de negyedóra után is csupán három gólt ért el együttesünk. Mátéfi ugyan kapust is cserélt, mindez nem használt, a németek 27-22-re nyertek, így válogatottunk nem lehet ott sem a brazil világbajnokságon, sem a jövő évi londoni ötkarikás játékokon.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány: "Először is nagyon nagy csalódásként élem meg ezt a mérkőzést, de szeretnék gratulálni edzőkollégámnak, meg a német válogatottnak. A kinti mérkőzés után úgy gondoltuk, hogy ez a két gól behozható, és elemeztük az ottani hibákat, amiket elkövettünk, és megpróbáltunk még hozzátenni egy picit. Sajnos nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy szerettük volna, tehát nem szereztek megfelelő önbizalmat a lányok, és ahogy haladtunk előre a mérkőzésben, miután átvette a német csapat a vezetést, 7-5 után nekünk egyre nőtt az önbizalmuk, mi pedig egyre jobban elbizonytalanodtunk. Az az agresszivitás, amit megbeszéltünk, és amit hazai pályán szerettünk volna védekezésben alkalmazni, ez nem sikerült, sőt én úgy éreztem, hogy a németek sokkal agresszívabban védekeztek, és ez volt az egyik olyan tényező, ami miatt az ő akaratuk érvényesült. Kockáztatnunk kellett, hogy esetleg megfordítjuk az eredményt, és ezért egy nyitottabb védekezést alkalmaztunk, de sajnos ezzel sem sikerült megfordítani a mérkőzést."

Pálinger Katalin csapatkapitány: "Természetesen, hogy csalódott vagyok, hiszen úgy készültünk, hogy mi jussunk ki a világbajnokságra, az elején azt mondtam, a két meccs előtt, hogyha nem sikerül, akkor bebizonyosodik, hogy a magyar válogatottnál eljött egy olyan lépcsőfok, amire szükség van, gondolok itt a generációváltásra. Két meccsen legyőztek minket, úgyhogy sajnos ki kell mondjam, hogy a jobb csapat jutott tovább, még ha nagyon fájó is ezt kimondanom. Szomorú vagyok főleg úgy, hogy az utolsó válogatott mérkőzésemet játszottam, hozzáteszem, hogy bármi a két meccs kimenetele, ez egy korábbi döntés volt, úgyhogy utólag szeretném megköszönni mind az edzőknek, mind a csapattársaimnak, a szövetség dolgozóinak, és elsősorban természetesen a magyar szurkolóknak, hogy a 253 válogatott meccsen szurkoltak és buzdítottak. Köszönöm! "

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.