Hírek
2018. Május 04. 09:12, péntek | Helyi
Cukrász lett a Győri Balett táncművésze - Csütörtökön nyitott a Málna

Kolonics Zoltán cukrászdanyitása annyit tesz, hogy a hazai legjobbak közül vág bele valaki egy saját üzlet nyitásába. A Málna The Pastry Shop csütörtökön nyílt meg, Budapesten.
A cukrász, aki ötcsillagos szállodák, valamint a Gerbeaud konyháján tette le a névjegyét, majd nemzetközi cukrászversenyeken volt “edző”, a saját hely nyitásával részben, mint üzletember is megméretteti magát. Akárcsak Budapest ínyenc édességkedvelői, hiszen egy olyan hely nyílt most a városban (a Zazzi helyén), ahol nem csak lájkokban mérhetjük az elismerésünket egy valódi tudást és kreativitást felmutató, valódi alapanyagokból dolgozó hazai cukrászat felé.
A Kolosy tér környéke egy kis város a városban. A kis sétálóutca rész, az árkádok, a Duna közelsége és a hegy lába igazán alkalmas terep egy cuki helynek. Merthogy a Málna feltétlenül az lett. Rá is kérdeztünk, hogy minek köszönhető az egyértelműen nőiesre, rózsaszínre hangolt stíl? Mint kiderült, az egészséges leosztás úgy néz ki Kolonics Zoltán és Varga Ágnes balettáncos, a Győri Balett magántáncosa között, hogy Zoltáné a műhely, ez az ő terepe; a párjáé pedig a vendégtér.
A balett-táncos múltat cukrász jelenre váltó Ágnes sok évvel Kolonics Zoltán után ugyanabban a párizsi iskolában tanult cukrászatot egyébként. A Le Rose d’Agnes desszert kapcsán pedig ne legyen kétségünk, hogy a Törley rosé pezsgőjével készülő édességnek ki volt a múzsája. A franciás desszertek között találunk magyar újragondolásokat is, illetve gabona-, tej-, tojás- és cukormentes alternatívák is készülnek a konyhán.
Jó érzékkel nyúltunk bele a cukrászda két büszkeségébe is. Az Oroszkrém torta félgömbről csak annyit mondanánk, hogyha aromák és utánzatok helyett nagyra értékeljük a valódi angolkrémből főzött bavaroise-t, a valódi rum és cointreau ízét, no és a szó szerint selymes Callebaut Velvet fehércsokoládét, bátran bökjünk rá.
A Málna még szépül a napokban, az Olaszországból érkező fagylaltpult például még úton van. De a foglalások és tortarendelések már most érkeznek, amikor még jóformán száradnak a falak (egy kis gegként a szintén csajos tapéta a plafonon kapott helyet), a Málna logója pedig egy macaront idéz.
Bízunk benne, hogy a magyar közönség felkészült arra, hogy értse és értékelje, mi kerül desszertenként 950 forintba. Az igazi mogyoró, pisztácia, a csúcscsokoládé, a francia tejszín és vaj… Tovább is van, mondjuk még?
Mondjuk még, hamarosan ugyanis nagyinterjúval jelentkezünk Kolonics Zoltánnal!
Málna The Pastry Shop Facebook
Cím: Budapest III. kerület, Bécsi út 57-61.
Nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig 10 és 18 óra között
Forrás: diningguide.hu
Fotó: Tóth Zoltán - ©ballerinaprojectgyor
Ezek érdekelhetnek még
2025. Március 21. 09:12, péntek | Helyi
Széchenyi-díjas lett a győri egyetem professzora
Prof. dr. Neményi Miklós, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja,
2025. Március 21. 08:11, péntek | Helyi
Harc a drogok ellen: pedagógusoknak tartottak előadást
A Győr-Moson-Soproni Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembere a tanári karnak tartott előadást.
2025. Március 21. 07:11, péntek | Helyi
Nem találtak újabb fertőzött állatot
Nem találtak eddig újabb fertőzött állatot a ragadós száj- és körömfájás kisbajcsi azonosítása óta. Erről Nagy István agrárminiszter nyilatkozott.
2025. Március 20. 09:12, csütörtök | Helyi
Most pörög fel igazán a haltelepítés
Kezelt vizein ezen a héten nagyszabású haltelepítést tervez a megyei horgász szövetség.