Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Március 09. 14:55, szerda | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Dj Newik interjú

Dj Newik interjú

Van egy ember, akivel tulajdonképpen senki sem foglalkozik szombat esténkét, ám mégis mindenki figyel rá a Club Vertigoban. Ő az, aki azért felel, hogy minden fizető vendég kitűnően érezze magát. Mindig a háttérben van, egyúttal azonban a

- Önéletrajzodban azt írod, hogy Észak- Magyarországon, Salgótarjánban születtél. Hosszú az út Győrig. Hogyan kerültél a Vertigo Dj pultja mögé?

- Hát igen a "Csodálatos Nógrád" Megye. Igazság szerint anno Balassagyarmaton kezdtem el középiskolás tanulmányaimat, ahol a végére pincért faragtak belőlem. 16-17 éves koromtól fogva dolgozgattam otthon ebben a szakmában, aztán 19 évesen nekivágtam Németországnak, majd Ausztriába kerültem, ahol eltöltöttem majd 5 évet, végül pedig Budapesten szaladgáltam jó néhány étteremben a "forró kásával". Az a gondolat, hogy DJ legyek, már hatodikos korom óta álmom volt, csak sajnos lehetőségekben volt szegényebb a "való világ", mígnem egyszer csak megláttam Hamvai PG-ék hirdetését egy újságban, egy DJ tanfolyamról. Kaptam az alkalmon, jelentkeztem és miután sikeresen elvégeztem, szerencsémre rögtön lehetőség adódott játszani egy "Afterparty" sorozaton vasárnaponként, hajnali 5-től kifulladásig. Addig soha életemben nem voltam after bulin, de megoldottuk Black Diamond és Franky barátommal, másfél évig voltam a rendezvény rezidense. Ezután egy éven keresztül a szécsényi Club Stardust-ban pörgettem a lemezeket, ahol a "hozzáértő" fiatal vezetőség, azt tanácsolta „ne erőltessem ezt a diszkózást, mert nem megy ez nekem” Majdnem el is hittem nekik, így pihenésképp ismét egy év Ausztria, egy benzinkúton. Ekkor már 2008-at írunk, és ekkor nyitotta meg kapuit a Vertigo is, ahol Magyonyi L-el kezdtük el a nagyérdeműt szórakoztatni.

- Mennyiben más a Vertigo, mint a többi klub, ahol zenéltél?

- Egészen pontosan annyiban, hogy alig volt eddig olyan szombat, amikor ne lettem volna ott a cd-játszók mögött, és nagyképűség nélkül mondhatom, hogy mint állandó szombati rezidens, én alakítottam ki a Main Room zenei stílusát, ami még a 3. év után is lenyűgöző vendégkört toboroz minden hétvégén. Nagyon büszke vagyok erre és ezennel is megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem minden kedves vendégünknek! Azért használom ezt a talán kicsit túlzó „lenyűgöző” kifejezést, mert tényleg sehol nem találkoztam ennyire hálás közönséggel, mint a Vertigoban! Sokan úgy emlegetik a "V" templom, számos külföldi és hazai közismert lemezlovast tudnék sorolni, akikkel együtt dolgozhattam, akik megfordultak nálunk vendégelőadóként és erről Ők is így vélekednek!

- A közelmúlt budapesti eseményei jelentősen rányomták a bélyegüket a magyarországi klubéletre. Mi a véleményed a tervezett szigorított ellenőrzésekről, és a klubok biztonságáról?

- Mindenképp egyetértek azzal, hogy feleljen meg minden üzemelő Klub az előírt szigorú elvárásoknak. Hatalmas felelősség szórakoztatni, nagy tömeget mozgatni, a klubtulajdonosoknak oda kell figyelni minden biztonsági előírásra, az ellenőrző szerveknek pedig kellő gondossággal meg kell vizsgálni, hogy alkalmas-e egy-egy helyszín erre a célra. Ha minden stimmel, nincs ok aggodalomra. Van egy műsorunk egy Online Radióban "FRIDAY ONE" néven 18.00-20.00-ig minden pénteken a One Music Radioban Magonyi L -el, ezt a témát ott is elővettük már és elemezgettük, akkor is ilyen állásponton voltam.

- Magadról írt soraidban olvastam, hogy mostanában külföldön is tekered a korongokat. Hogyan kaptál osztrák meghívásokat?

- A bécsi munkák nagy részét a Vertigonak köszönhetem, ugyanis az idejáró vendégeink egyike kapott kedvet, hogy meghívjon zenélni. Szlovákiába is Vertigo-s vendégeken keresztül kerültem, és hétről hétre gyarapszik fellépéseim száma, most már szinte minden pénteken külföldön játszok. Havi rezidense vagyok pár helynek, mint például Black & White, Legendary, The Club Bratislava, sőt a Kerkira Pub-ban úgynevezett. "newik night" partisorozatot indítunk a napokban.

- Milyen terveid vannak a jövőben?

- Saját zene!!! Nagyon nagy öröm számomra, hogy megismertem végre egy Úriembert : Vizi Viktort (Zsak), akivel rengeteg zene feldolgozásának, átdolgozásának segítségével ismerkedünk egymással és gyakorolgatunk, hogy belekezdhessünk saját produkcióba! Benne érzem azt a zenei ízlésvilágot, ami tükrözi az én stílusomat, elképzeléseimet, és úgy gondolom, - Vele együttműködve - meg tudom valósítani önmagamat a zenében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.