Városlista
2024. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2011. Március 20. 08:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Döntőnek is beillene: vasárnap 18.15-kor teltház előtt Győri Audi ETO KC - Larvik

Döntőnek is beillene: vasárnap 18.15-kor teltház előtt Győri Audi ETO KC - Larvik

Már két továbbjutott együttes mérkőzik meg egymással vasárnap este negyed héttől a Magvassy-ban. A Győri Audi ETO és a Larvik is biztosan elődöntős, de már csak matematikai esély van arra, hogy a norvégok végezzenek a csoport élén. Az

Nem túlzás, hogy történelmi győzelmet ért el a Larvik otthonában február végén az Audi ETO. Annak a meccsnek az első félideje a kézilabdázás magasiskolája volt, sokan csak "atomkézilabdának" titulálták Görbiczék első félidei teljesítményét. A 17-7-es első játékrész sokkolta a norvégokat, akik ugyan megpróbálták a lehetetlent, de csak egy góllal tudtak közelebb férkőzni kedvenceinkhez lefújásig. (Aki szeretné újra elolvasni a larviki győzelemről szóló cikket ITT megteheti) Azóta már mindkét csapat kvalifikálta magát a BL elődöntőjébe. A lányok legutóbb a Volgográdot fektették két vállra hazai pályán, a Larvik pedig a Lipcsét intézte el könnyedén. Ez a két gárda kiemelkedett a középdöntőcsoportjából.

- Ne menjünk ennyire előre! - kezdi Konkoly Csaba. - A másik csoportban is vannak jó csapatok, nem teljesen tiszták még ott az erőviszonyok. A Larvikot és a norvég kézilabdát ismerve kijelenthetem, egy remek csapatról van szó. Biztos, hogy más meccs lesz mint az odavágó volt, szerintem részletesen elemezték a játékunkat, biztos jól felkészültek belőlünk. Nyilvánvalóan mi is megtettük ugyanezt, és nagyon remélem hogy hasonlóan fegyelmezett és taktikus játékot játszunk majd itthon is.

- Alig maradt állójegy már most, várhatóan teltház lesz vasárnap...

- Remélem ez a megfelelő motivációs erő lesz a lányoknak is. Nagyon örülünk a szurkolóink biztatásának, ők legalább két-három gólt jelentenek nekünk

- Milyen volt a golfozás?

- Feldobta a társaságot, és nem mellesleg egy új mozgásfajtával is találkoztunk. Azt akartam, hogy kizökkenjünk a hétköznapokból, és úgy érzem ez sikerült is. Csapatösszetartásban is segített nekünk hiszen egy új környezetben, nem a kézilabdapályán lehett együtt a társaság, ráadásul a szabadban is voltunk.

- Mindenki egészséges?

- Igen, mindenki rendben van. Csütörtökön két edzés volt, itt már a taktikát is gyakoroltuk, pénteken pedig a fiúkkal edzettünk. Szombat este a taktika szempontjából még lesz egy amolyan finomító edzés..

- Az Audi ETO és a Larvik is már korábban továbbjutott, ez egy igazi presztizscsata lesz?

- Várhatóan igen. De szeretném leszögezni, hogy mindenképpen győzni akarunk, nem számolgatunk, hanem tesszük a dolgunkat!

A találkozó 18:15-kor kezdődik. Felhívjuk a szurkolók figyelmét a beléptetéssel kapcsolatos információkra. A meccs napján a pénztárak két órával a kezdő sípszó előtt, 16:15-kor nyitnak. Az állóbérlettel rendelkezők szurkolók ezt megelőzően 16:00-tól 16:15 ig a sportcsarnok 6-os kapujánál léphetnek be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.