Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2024. Szeptember 16. 09:17, hétfő | Helyi

Drágább lett a kötelező

Drágább lett a kötelező

Éves összehasonlításban 10 százalékkal, 57 ezer forintra emelkedett a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának átlagos éves díja.

Negyedéves összehasonlításban a díjnövekedés mérséklődött, a kárráfordítás kisebb ütemű emelkedése is várhatóan visszafogja majd a díjemelkedést.

2024 II. negyedévének végén 57 ezer forint volt a személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) átlagos éves díja. Ez 1,6 százalékos növekedést jelez az előző negyedéves értékhez képest – áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss negyedéves kgfb-indexében. A budapesti autósok átlagos éves díja (80 ezer forint) közel 27 ezer forinttal több, mint az ország többi részén lévő társaiké (53,3 ezer forint). Éves szinten 10 százalékkal emelkedett az országos átlagdíj, ezen belül a fővárosiak esetében 6, a nem budapesti szerződéseknél pedig 11 százalékkal.

Az egyéb járműkategóriák szinte mindegyikénél – az egyedi nagy buszokat és a flottás vontatókat kivéve – jelentős mértékben emelkedtek a díjak. A flottás járművek esetén a taxik és segédmotoros kerékpárok díjai növekedtek 50 százalék felett, míg a nehéz pótkocsik csak minimálisan 3 százalékkal emelkedtek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 09:12, hétfő | Helyi

Új számon kell hívni a GYHG-t

Már nem a megszokott „96-os” körzetű telefonszámot kell csörgetnünk, ha kérdésünk, bejelenteni valónk van a hulladékszállítást végző GYHG felé. A szolgáltató közzétette az új számot.

2024. Szeptember 16. 07:12, hétfő | Helyi

Hatalmas sikkasztással vádolnak egy társasházi képviselőt

Nem kevesebb, mint 16 millió forint elsikkasztásával vádol a győri ügyészség egy nőt, aki egy győri társasházat képviselt. A halmazati szabályokra tekintettel tetteiért 12 év szabadságvesztés is kiszabható.

2024. Szeptember 15. 09:12, vasárnap | Helyi

Ballagási Kiállítást tartanak Győrben

Leveszik a terhet a ballagók válláról. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is megkönnyíti a diákok, a szülők és a pedagógusok dolgát.

2024. Szeptember 15. 08:55, vasárnap | Helyi

Mávinform: fakidőlés miatt késnek a vonatok

A Pápa-Csorna vonalon, valamint a Székesfehérvár-Komárom közötti S150-es vonatoknál késésekre kell számítani - közölte a Mávinform a Facebook-oldalán vasárnap reggel.