Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Május 12. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Egész estés filmet forgatnak Győrben

Egész estés filmet forgatnak Győrben

Árpa Attila győri sajtótájékoztatóján elmondta, a gyönyörű belváros, az itt élők vendégszeretete és a város fekvése miatt választották helyszínül Győrt a német romantikus tévéfilm forgatásához. A nemzetközi produkcióról az A2

Árpa Attila hangsúlyozta, nem véletlenül választották Győrt helyszínül, hiszen a forgatási terület, a belváros gyönyörű, az emberek végtelenül segítőkészek, és a város infrastruktúrája, megközelíthetősége is ideális.

Ezúttal egy német tévéfilmet készítenek Michael Keusch rendezésében. A magkereskedőnő című produkció egy romantikus történet, amelyben a főhősnek döntenie kell a felszínes házasság és az igaz szerelem közt.

A történet egy 1870-es évekbeli német kisvárosban játszódik, ezért a belvárosi helyszíneket is ehhez a korhoz igazítják. Az 1850-es években szokásos Goningeni favázas építészeti homlokzatképzési rendnek megfelelően a tagozatokra és a homlokzati falra erősített festett poliuretánhabból és deszkából kialakított díszlet-dekorációt készítenek. A belváros egy része tehát néhány napig új arculatot kap, de a munkák végeztével visszaállítják az eredeti állapotokat. Árpa Attila elmondta, ezekhez a munkálatokhoz helyi cégek szolgálatait veszik igénybe.

Az előkészítő munkákat május 16. és június 6. között végzik, majd június 7-18. között forgatnak, és június 23-ra végeznek a lebontással is. Ebben az időben kisebb útlezárások várhatók, de a film készítői arra törekednek, hogy a felvétel a lehető legkevésbé zavarja a győrieket.

Árpa József hozzátette, a forgatáshoz mintegy 250 statisztára lesz szükségük, ezért május 23-án és 24-én válogatást tartanak a Zechmeister utca 17. szám alatt. Akiket visszahívnak, azok kosztümpróbán vesznek részt, majd a kijelölt forgatási napon szerepelnek a produkcióban.

A statiszta-válogatásról a 30/492-2212-es telefonszámon lehet érdeklődni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.