Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2010. Február 19. 14:34, péntek | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

Egy-kör vetélkedő: egyetemisták környezettudatossága

Egy-kör vetélkedő: egyetemisták környezettudatossága

A nemzetközi és a hazai tapasztalatok alapján egy átlagos egyetemista környezettudatossággal kapcsolatos beállítottsága pozitív. Legtöbbjük mindennapi élete során főleg olyan tev&#

A fogyasztás csökkentésére - lehetőségként a fenntarthatóbb életmódhoz - csak igen kevesen gondolnak. Ezt a tényt tudva az Iparfejlesztési Közalapítvány egyetemisták és főiskolások részére versenyt hirdetett meg. Ráirányítják a hallgatók figyelmét a környezettudatosság jelentőségére, s útmutatót adnak a praktikusan környezettudatos" egyetemi léthez. A programban tizenöt hazai felsőoktatási intézmény vesz részt, köztük a Széchenyi István Egyetem.

A győri egyetemen 2010. február 23-án, kedden 15 órától a Neumann János teremben (A1 előadóterem) tartandó színes program-sorozatot dr. Szekeres Tamás rektor nyitja meg, majd dr. Bulla Miklós, a Környezetmérnöki Tanszék vezetője Fenntartható-e a fejlődés?" címmel tart előadást. A győri székhelyű Büchl Hungária Kft. - az Audi Hungaria Motor Kft. környezetvédelmi cége - igazgatója, Gömöry rpád Környezettudatosság a gazdaságban" témakörben mutatja be tevékenységüket. Vadovics Kristóf, az Iparfejlesztési Közalapítvány programvezetője tájékoztató előadásában az Egy-kör vetélkedő célkitűzéseit ismerteti, majd filmvetítéssel zárul az első óra programja. A 3 fős csapatok közötti verseny a projekt honlapján zajlik (www.gyereegykorre.hu). Az ötfordulós vetélkedő során a nevező csoportok egymással versenyeznek. Egy egyetemről akár több csapat is nevezhetett. A csapatok a fordulók során folyamatosan pontokat gyűjthetnek; a beküldött megoldásokat szakmai bizottság bírálja el.

A rooadshow-val illetve a versennyel kapcsolatos további információk:
Bedő Anett egyetemi tanársegéd, Széchenyi István Egyetem, Környezetmérnöki Tanszék
96/503-400/3103, D-512, bedoa@sze.hu


Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 24. 08:15, szombat | Helyi

Forró lángost kaptak a bringások

Forró lángossal, péksüteményekkel és almával várták a bicikliseket a Dunakapu téren.

2022. Szeptember 24. 07:15, szombat | Helyi

Stagnál a koronavírus a szennyvízben

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügy Központ.

2022. Szeptember 23. 10:15, péntek | Helyi

Elindult a tűzifaprogram

Elindult a kormány által meghirdetett tűzifaprogram, melynek részeként az állami erdőgazdaságoknál maximált árakon lehet hozzájutni a tüzelőanyagokhoz.

2022. Szeptember 23. 09:15, péntek | Helyi

Győrben fogták el a gyilkost

Bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a győri rendőrök fogtak el.