Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Május 21. 14:52, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Egyedülálló önkéntes akció: 160 ezren csatlakoztak a szombati, országos hulladékgyűjtéshez

Egyedülálló önkéntes akció: 160 ezren csatlakoztak a szombati, országos hulladékgyűjtéshez

Győr-Moson-Sopron megyében közel 4 ezren csatlakoztak a kormány által meghirdetett hulladékgyűjtési akcióhoz. Országosan 160 ezren. A Győr-Moson-Sopron megyei események fő helyszíne a győri állatkertnél volt, ahol 10 órakor Nagyné dr. L

Magyarországon még nem volt példa arra, hogy egy önkéntes akcióhoz több mint 160 ezren csatlakozzanak - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Budapesten, a TeSzedd! országos szemétszedési akció megnyitóján. Az akciót az Önkéntesség Európai Évének kapcsán szervezték meg. A miniszter közölte: tárcája ősszel új hulladékgazdálkodási törvényt terjeszt a parlament elé.

Az önkéntes hulladékgyűjtéshez több mint 160 ezren csatlakoztak, hogy megtisztítsák a közterületeket, a szántóföldeket, a vízpartokat és a vizeket. Még a Balaton fenekén is búvárok dolgoznak önkéntesen - mondta Fazekas Sándor. A résztvevők megtisztítják környezetüket az eldobált szeméttől, az otthagyott törmelékektől. A miniszter hozzátette: az akcióval szeretnék felhívni a figyelmet arra is, hogy az emberek kevesebbet szemeteljenek és ne tegyék le sehol illegálisan a hulladékot.
Mindenhol vannak kukák, konténerek, a hulladékot a hulladékgazdálkodási rendszerbe kell eljuttatni - jelentette ki a miniszter. Elmondta azt is: a jogi feltételek megteremtése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium ősszel új hulladékgazdálkodási törvényt terjeszt az Országgyűlés elé, hozzátéve azokat a rendeleteket is, amelyek a végrehajtáshoz szükségesek.
Érdekes helyszíne volt még a Győr-Moson-Sopron megyei hulladékgyűjtésnek Győrnél a Mosoni Duna, ahol a nemrég alakult vízi polgárőr egyesület hajókról gyűjtötte a folyón úszó hulladékot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.