Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Május 26. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Egyetemi hírek

Egyetemi hírek

OKTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉS A RÉVKOMÁROMI ÉS A GYŐRI EGYETEM KÖZÖTT. Doc. RNDr. Tóth János, a révkomáromi Selye János Egyetem rektora 2011. május 26-án, csütörtökön 10 órakor
a Széchenyi István Egyetem rektorával, dr. Szekeres Tamá

ÚJ TRENDEK ÉS KIHÍVÁSOK A HAZAI FELSŐOKTATÁSBAN

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a győri Széchenyi István Egyetem „Új trendek és kihívások a hazai felsőoktatásban”címmel 2011. május. 27-én, pénteken 9.50 órától műhelykonferenciát rendez. A helyszín a győri egyetem „Bridge” Hallgatói és Oktatói Klubjának nagyterme (Győr, Egyetem tér 1.). A rendezvény szakmai partnere a Karrier Irodák Országos Kerekasztala, s a program az Universitas-Győr Nonprofit Kft., a Széchenyi István Egyetem Doktori Iskolái és az intézmény Tudásmenedzsment Központja közreműködésével és támogatásával valósul meg.
Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke – aki a győri egyetem hallgatója - megnyitója után „a felsőoktatási intézmények versenyképessége” címmel dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, a Széchenyi István Egyetem rektor-helyettese tart előadást. A felsőoktatási rangsorok módszertanát ismerteti dr. Fábry György, habilitált egyetemi docens, az ELTE rektor-helyettese. A központi diplomás pályakövetési rendszert és eddigi eredményeit mutatja be Németh Antal, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Felsőoktatási Osztályának vezetője. Dr. Rőfi Mónika, a Debreceni Egyetem főtitkára előadásának címe: Felsőoktatási intézmény a régió fejlődésének szolgálatában.
A 12 órakor kezdődő második részt „Diplomás pályakövetési rendszer a Széchenyi István Egyetemen” témakörű előadásukkal Kovács Zsolt és Tamándl László, a Széchenyi István Egyetem Karrier Irodájának munkatársai, PhD hallgatók kezdik. Szabó Imre, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Diákközpontjának igazgatója a hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban, Bónis Csilla, Csuka Gyöngyi és Kovács Bernadett, a Pannon Egyetem munkatársai „a felsőoktatási rangsorok a hallgatójelöltek intézményválasztási döntésében” kérdéskört elemzik.
A 14.30 órakor kezdődő szekciók előadói a hazai egyetemek e témakör kutatásával foglakozó doktoranduszai. Az I. szekcióban a felsőoktatás finanszírozása, az intézmények gazdasági kapcsolatait elemzik, a II. szekcióban az információk, jogok és migráció a magyar felsőoktatásban kérdéskört mutatják be.

Részletes program, információk, regisztrálás: http://tud.sze.hu/index.php?option=com_formdesigner&task=show_form_new&formid=342&Itemid=356

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.