Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 23. 10:15, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

Egyre több az illegális hulladéklerakó Győrben és környékén

Egyre több az illegális hulladéklerakó Győrben és környékén

Még nem telt el teljes két hónap az évből, de az eljárások száma már most a tavalyi összes ügy egyharmada. A városba vezető utak szélén, árokpartokon és elhagyatottnak tűnő területeken szemetelnek leginkább. A közterület-felügyelet

Szemétkupac az Abdára vezető út árokpartján. Flakonok, zsákok, dobozok - szinte minden, háztartásban előforduló hulladék van itt. Egy másik lerakó a régi orosz laktanyák közelében. Ruhák, papírok, a felújítás törmelékei csúfítják a környezetet. Ez csak kettő a Győrben fellelhető sok közül. Tavaly ősz óta nagyjából 25 százalékkal emelkedett az illegális lerakók száma, a közterület-felügyelet próbál úrrá lenni a helyzeten.

Eddig sikeres a felderítés, idén már 14 eljárás indult, ennek fele helyszíni bírsággal, a maradék szabálysértési feljelentéssel végződött. Tavaly egyébként egész évben összesen 59 esetben intézkedtek. 21 embert bírságoltak összességében 162 ezer forintra, 38 esetben pedig feljelentést tettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.