Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Február 17. 10:45, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei nkormányzat

Együttműködés a sportszerűtlen magatartás visszaszorításáért

Együttműködés a sportszerűtlen magatartás visszaszorításáért

Együttműködési megállapodást kötött a Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség. A dokumentumot a két s

Az aláírás alkalmával elhangzott: Győr-Moson-Sopron megye területén az NB III-as, valamint a Megyei I-III. osztályba tartozó egyesületek sporttelepén egyre gyakoribb jelenség, hogy a csapatok szurkolói - úgy a hazai, mint az idegenben lejátszott mérkőzéseken - sportszerűtlen magatartást tanúsítanak, ez pedig nem egyeztethető össze a fair play szellemével.

A két szövetség ezért elhatározta, hogy a sportrendezvények zavartalan lebonyolítása, a szurkolói rendbontások megakadályozása, a mérkőzésen jelen lévő hivatalos személyek, szurkolók és más jelenlévők biztonsága védelmében a jövőben együttműködnek. Ezt a szándékot a mai napon - országosan példaértékű és egyedülálló módon - írásban is rögzítették. Megállapodtak abban, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a sportpályákról kiszorítsák az erőszakot, a durva, a sportpályára nem illő megnyilvánulásokat. vente egy alkalommal, az idényzárást követően értékelik az együttműködési megállapodásban foglaltak végrehajtását.

Ezt a megállapodást az élet írta" - fogalmazott dr. Szakács Imre, aki a két szervezet vezetőjéhez csatlakozva szintén örömmel üdvözölte a kezdeményezést. Elmondta: a labdarúgó szövetség vezetői megkeresték őt, mint országgyűlési képviselőt, hogy segítségét, közreműködését kérjék abban, miszerint a közfeladatot ellátó személyek védelméről szóló jogszabály hatályát kiterjesszék a játékvezetőkre, az asszisztensekre és az ellenőrökre is. Tájékoztatott arról, hogy ebben a parlamenti ciklusban e törvénymódosítás már nem valósulhat meg, de ha a következő ciklusban újra képviselő lesz, akkor kezdeményezni fogja a jogszabály módosítását.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.