Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. November 24. 08:18, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Együttműködünk az oroszokkal

Együttműködünk az oroszokkal

A kétoldalú gazdasági, kereskedelmi, turisztikai, kulturális, sport és politikai kapcsolatok fellendülését várják Győr-Moson Sopron megyében és Oroszország Szamarai területén attól az együttműködési megállapodástól,

amelyet szerdán írtak alá a két régió képviselői Budapesten újságírók előtt a VIII. magyar-orosz nemzetközi gazdasági fórumon és üzletember-találkozón.

A régiós együttműködés új fejezetet nyithat a magyar-orosz kapcsolatokban - közölte Dmitrij Ovcsinnyikov, a Szamarai terület kormányzóhelyettese. A megállapodás a korábban már meglévő jó kapcsolatokra épül - mondta -, és a két régióban élő emberek akaratát tükrözi. Erre a Szamarai terület és Győr-Moson-Sopron megye hasonló helyzete ad jó alapot. Az alulról jövő együttműködési kezdeményezés jelzésértékű - tette hozzá.
Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke kiemelte: a lehetőségek köre széles, az autóelektronikától a turizmusig terjed. A gazdasági kapcsolatok aktív fejlesztésének első kézzelfogható jele, hogy a Győr-Moson Sopron megyei és a Szamarai régió vállalkozói számára üzletember-találkozót szerveznek a megyében csütörtökön a kétoldalú gazdasági kapcsolatok élénkítése érdekében.

Nyikolaj Livencev, az Orosz Föderáció budapesti kereskedelmi képviseletének vezetője elmondta: a két ország közötti kereskedelmi forgalom visszaesett, de mindkét ország a fejlesztés érdekében dolgozik, tesz erőfeszítéseket. A kereskedelmi kapcsolatok 2008-ban voltak a csúcson, akkor az éves forgalom 13 milliárd dollárt tett ki, ez most évi 5 milliárd dollárra esett.
Ezért minden gazdasági lépésnek, erőfeszítésnek arra kell irányulnia, hogy az orosz-magyar kereskedelmi forgalom összegszerűen növekedjen. Az orosz és a magyar vezetés, valamint a két ország üzletemberei részéről is megvan erre a szándék - mondta a kereskedelmi képviseleti vezető.
Az orosz piacra való bejutást most nem teszik egyszerűvé az uniós szankciók, de számos területen van azért lehetőség. Erről kaphatnak képet első kézből azok a vállalkozók, akik részt vesznek a VIII. magyar-orosz nemzetközi gazdasági fórumon és üzletember-találkozón, amelyet a Vállalkozók Klubja Egyesület szervez november 23-24-én Budapesten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.