Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Január 21. 03:00, szombat | Helyi
Forrás: gyorietokc.hu

Elhoztuk a Siófoktól a bajnoki pontokat

Elhoztuk a Siófoktól a bajnoki pontokat

A Győri Audi ETO KC a K&H női kézilabda liga 12. fordulójában Siófokra utazott vendégjátékra.

Az első félidőt sok hibával kezdte az Audi ETO, aminek köszönhetően két gólos hátránnyal fordultak a győriek. A második játékrészben azonban beindult a győri úthenger, az ellenfélnek összesen hat gólt engedve, kétséget kizáróan múlta felül a Siófok együttesét Ambros Martín csapata.

Eduarda Amorim nélkül állt fel csapatunk a Siófok ellen, de szerencsére nem komoly a brazil világklasszis sérülése, inkább biztonsági okok miatt pihentette a szakmai stáb őt. Grimsbø kezdett a kapuban, előtte Knedlikova, Mörk, Broch, Tomori, Groot és Hársfalvi kezdett. Az első gólt Knedlikova révén az Audi ETO szerezte, majd Groot talált be, erre Triscsuk válaszolt. Németh kapott hetest, ezt Nze Minko lőtte be és egyenlített. Görbicz eladott labdáját követően Erdősi révén vezettek a hazaiak, de Broch hamar egyenlíteni tudott. Such ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz, erre Mörk szerencsés góllal válaszolt (4-4). Triscsuk két gólt szerzett zsinórban, erre Tomori válaszolt a 15. perc elején. Nze Minko hetese után ismét kettővel vezetett a Siófok, de Görbicz szélső góljával felzárkóztunk, de Triscsuk szép gólját nem tudta Grimsbø védeni (8-6). Görbicz Anita ismét szélről szerzett fontos gólt, de Jezic ismét kettőre növelte előnyüket. Bódi a másik szélről szerzett gólt, Triscsuk kihasználta, hogy a védelem figyelme a földön maradó Groot-on volt és gólt szerzett üres kapura. Tomori válaszolt gyorsan de Such is betalált. Mörk bombázott a hazai kapuba, de Triscsuk megint nem hibázott (12-10). Görbicz gólját követően Jezic talált be kétszer is, Groot hetest harcolt ki, de Pastrovics védte Görbicz próbálkozását. Broch gólja zárta a félidőt, így kétgólos hátrányból vártuk a második játékrészt.

A második játékrész a kapusok főszereplésével kezdődött, mindkét oldalon láthattunk több bravúrt. Az első találat Groot neve mellé írható fel, ezzel feljöttünk egy gólra a második perc legvégén (14-13). Aztán Görbicz által megszerzett labdát Broch értékesítette, ezzel egyenlő volt az állás a 3. percben. Utána rögtön még egy siófoki labda eladás következett, amit Hársfalvi váltott gólra, megvolt a vezetés (14-15). Triscsuk átlövése betalált a hosszú pipába, újra egál a negyedik perc elteltével. Aztán Hársfalvi eredményes volt balszélen (15-16). Broch újabb találatával kettőre emeltük előnyünket kétperces gólcsendet követően. Broch kiharcolt egy kétpercet és egy büntetőt, amit Mörk a balalsóba juttatott, amivel először vezettünk három góllal a találkozón. A Siófok rosszul cserélt, ami azt jelentette, hogy négy mezőnyjátékossal folytatták a játékot másfél percen át. Hársfalvi lötte a 19. győri találatot, aztán elkövetett egy kétpercet érő szabálytalanságot, leülhetett a kispadra.

A Siófok kihagyta hetesét, maradt a 15-19 állás a 12. percben. Tomori villant egyet középen, megszerezte második gólját, ezzel a huszadik győri találatot, Nze Miko szépített a hazaiaknál. Görbicz balszélen eredményes volt emberhátrányban, behúzta a hosszúba (16-21). Nze Miko ismételt, szépített a Siófok. Bódi a Tomoritól kapott labdát értékesítette jobbszélen, 17-22 volt az állás a 16. percben. Görbicz ismét megtalálta balszélről a hézagot a rövid alsóban. Hársfalvi indult, kapott is labdát, hétre emelte a győri előnyt az utolsó tíz perc kezdetekor (17-24). Tomori bemutatott egy szép átemelést balkettőben, már nyolc volt közte. Szándékos lábért kiállították Tomorit, Ferenczi gólt lőtt emberelőnyben (18-25). Mörk előtt szétnyílt a fal, ki is használta a 26. percben. Egy gyors ellentámadást követően Hársfalvinak jött ki ismét a lépés, már kilenc góllal vezettünk a vége előtt három perccel. Ismét egy kontratámadás, és megvolt a közte tíz Hársfalvi által. Aztán Eghauoi is bemutatkozott szintén lerohanásból. Such szépített (19-29). Nze Miko felugrásával kialakult a végeredmény, kilenc gólos fölénnyel megszereztünk újabb bajnoki pontokat.

Ambros Martín: „Az első félidőben az ellenfelünk fantasztikusan teljesített támadásban és védekezésben is, mi pedig nem találtuk a működő rendszerünket. Szünet után kapusteljesítményünk javult, jól sikerült rendezni a védekezést, ezek után pedig könnyű gólokat szereztünk. Gratulálok az ellenfélnek.”

Hársfalvi Júlia: „A Siófok nagyon erős csapat, ezt megmutatták nekünk az első félidőben. A második játékrészben feljavult a védekezésünk, csak hat gólt kaptunk, es jól tudtuk a lerohanásokat teljesíteni.”

Címkék: SIÓFOK-ETO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.

2024. Július 29. 08:16, hétfő | Helyi

Nem csak nekünk, a kutyának és a macskának is kell útlevél külföldre utazáskor

2004 óta kedvencünk is csak érvényes okmányokkal utazhat külföldre.

2024. Július 29. 07:12, hétfő | Helyi

Az infláció a földhivatali ügyeinket is utolérte

Hatvan százalékkal emelkednek a földhivatali ügyintézési díjak július végétől.

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.