Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Május 13. 08:30, péntek | Helyi
Forrás: Győri Filharmonikus Zenekar

Elkészült a Győri Filharmonikus Zenekar 2011/2012-es műsora

Elkészült a Győri Filharmonikus Zenekar 2011/2012-es műsora

Az elmúlt évadok tekintetében nem meglepő, hogy a következő szezonban is a komolyzene csillagai lépnek fel Győrben. A Nikisch Artur bérlet a zene világnapján indul Liszt, Dvorak műveivel. Parádés lesz a folytatás, három év tárgyalás ut

Ebben a sorozatban üdvözölhetjük Baráti Kristófot, a moszkvai Paganini Hegedűverseny győztesét. Ezt az estet egyébként Gilbert Varga - bérletsorozatunk névadójának, Varga Tibornak a fia – dirigálja. Vendégünk lesz Lendvay József hegedűművész, s az évad végén Vásáry Tamás vezényletével a Savaria Szimfonikus Zenekar látogat Győrbe.
A Varga Tibor bérletsorozat továbbra is azokat szeretné hangversenyre csábítani, akik most ismerkednek a komolyzenével. Itt lép fel többek között Illényi Katica és a Muzsikás együttes, Janza Kata és Dolhai Attila.

A Richter János bérletesek első előadása október 22-én, Liszt Ferenc születésnapján lesz, a világ számos pontján egy időben csendül fel a Krisztus oratórium. A győri közönség újra találkozhat Kocsis Zoltánnal, a Nemzeti Filharmonikusok vezetőjével, aki ezúttal dirigálni fogja az együttest. Folytatódik az a hagyomány, amely szerint minden évadban egy koncert erejéig bemutatkoznak a zenekar saját szólistái. Ezúttal Kovács Katalin (fuvola), Lukács Éva (hegedű), Horváth Mihály (nagybőgő), Kataoka Marine (brácsa) és Szalai Edina (fagott) lép színpadra. Az évad zárasaként a Tosca koncertszerű előadását élvezheti a közönség a világhírű operaénekesnő, Lukács Gyöngyi főszereplésével.

A Flesch Károly bérletsorozat kamarahangversenyein minden alkalommal felcsendül egy klasszikus darab és egy huszadik századi magyar komponista műve. Ezeknek a koncerteknek vasárnap délutánonként az Egyetemi Hangversenyterem, a volt zsinagóga ad otthont.

Berkes Kálmán a zenekar művészeti vezetője azon túl, hogy valamennyi sorozatban dirigálja az együttest, a Richter-bérletben klarinét szólistaként is közönség elé lép.

Az új bérleteket május 30-tól július 8-ig, illetve augusztus 29-től árusítják. A bérletárusítás július 11-től augusztus 28-ig szünetel.

A jövő évadra is érvényes akció, hogy 30 százalékos kedvezménnyel vehet új bérletet az, aki egy új bérletvásárlót hoz magával.

Bővebb információ a www.gyfz.hu honlapon és az ingyenesen hívható 06-80/ 20-50-15-ös telefonszámon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.