Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 02. 08:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Előrejelző rendszer épül a Rába mentén: Győrben is végeznek méréseket

Előrejelző rendszer épül a Rába mentén: Győrben is végeznek méréseket

Nemzetközi sajtótájékoztatót és workshop-ot tartottak Güssingben a „ProRaab(a) Rába előrejelzési modellje" tárgyú projekt keretében, mely az „Ausztria - Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007 - 2013" k

A nemzetközi Európai Uniós beruházás célja egy közös előrejelző rendszer kiépítése a Rába folyó teljes ausztriai és magyarországi vízgyűjtőjén, melynek soron következő kérdéseit, lépéseit vitatták meg a szakemberek. A workshop-ot nemzetközi sajtótájékoztató zárta, melyen Güssing polgármestere mellett felszólalt a négy partner vezetője, képviselője is.

Az együttműködő partnerek valamint a megvalósítást végző vállalkozók 2011. május 31. - június 1. között Güssingben tartott workshop-on számoltak be a munka előrehaladásáról. A kétnapos konferencián fontos téma volt a két országban keletkező vízrajzi és meteorológiai alapadatok automatikus áramlásának biztosítása, az osztrák illetve a magyar vízgyűjtőterületekre felépülő modellrendszerek összekapcsolása, a munka utolsó fázisának legfontosabb kérdései.

A kiépülő rendszer jelentősége, hogy időelőnye megnő, így vészhelyzet esetén a szükséges mentési és védelmi intézkedéseket meg lehet majd tenni. A rendszer központja Grazban lesz, ahonnan az adatokat és az automatikus előrejelzéseket a helyi központok is megkapják, így Győrben és Szombathelyen is lesz lehetőség önálló számításokat végezni.

A két ország, Ausztria és Magyarország összefogásával megvalósuló projekt teljes költsége 1389 ezer Euró, melynek 85 %-át az Európai Unió biztosítja az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

A projekt várható befejezése 2011. október vége, melyet követően 2011. novemberében kerül sor Győrben arra a záró konferenciára, ahol a partnerek bemutatják a megvalósult előrejelző rendszert és beszámolnak a projekt végrehajtásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.