Városlista
2024. szeptember 11, szerda - Teodóra

Hírek

2011. Március 11. 08:42, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Előzési tilalom: "vonatozó" és verekedő kamionosok az M1-es autópályán

Előzési tilalom: "vonatozó" és verekedő kamionosok az M1-es autópályán

Beálltak a sorba a kamionosok az M1-esen Győrtől Budapestig: január elseje óta nem előzhetnek a 7,5 tonnát meghaladó tehergépkocsik. Az indulatok azonban elszabadultak. Jóllehet vannak, akik megsértik a jogszabályt, de a többség vonatozik.

Javában előzgették egymást a kamionok még január előtt az M1-esen, feltartva a belső sávban közlekedő autósokat. A forgalom biztonsága érdekében döntött a kormány az előzési tilalom bevezetéséről.

"Brutális dolgokat is fognak elkövetni, leszorításokra gondolok, kődobálásokra, meg ilyenekre. Amikor a másik kamionnal van kitolva magyarul, hogy ne érjen oda" - nyilatkozta az egyik győri kamionos a hírTV-nek még tavaly, december 28-án.

Jóllehet Molnár Zoltán győri fuvarozó egyetértett a szigorítással, még a tilalom hatályba lépése előtt megjósolta: csúnya vége lesz, ha valaki feltartja a január 1-től vonatozó kamionosokat. Nem egyszer fordul ugyanis elő, hogy a tehergépkocsi sor elé, amely 80 km/órás sebességgel haladhat, beáll egy lassúbb gépkocsi, ami lelassítja a konvojt.

Molnár Zoltán kamionos: "Vannak ilyenek, hogy beállt előre, ha jól tudom a nyírségi fuvarozócégnek a vezetői meg is vertek valakit, mert 60-al vezette a sort, nem engedte őket megelőzni, amikor lehetett, akkor gyorsított, utána leszorították, és akkor testi bántalmazást is kapott az illető."

"Itt látszik az a kamion, ami az előzési tilalom szabályait megszegte" - mutatja a monitoron a rendőrségi felvételt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Jóllehet a kamionosok az előzési tilalom betartására egy hónap türelmi időt kaptak, a Komárom-Esztergom megyei rendőrök a jogszabály hatályba lépése óta szigorúan fellépnek a renitens vezetőkkel szemben.

Léber Gabriella szóvivő, Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság: "A január elsejei jogszabályváltozások óta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén kollégáink 106 esetben intézkedtek olyan kamionvezetővel szemben, akik megszegték az előzési tilalom szabályait, illetve 34 esetben indult eljárás azokkal szemben, akik a követési távolságot nem tartották be."

A rendőrök közlekedési szabálysértésnél minimum 30 ezer forintig, hirtelen fékezésre vagy irányváltozásra kényszerítés esetén 100 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatják a szabálytalankodó sofőrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.