Városlista
2024. szeptember 11, szerda - Teodóra

Hírek

2011. Március 13. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: gyor.hu

Elsősegélynyújtók felkészítése a győri Polgármesteri Hivatalban

Elsősegélynyújtók felkészítése a győri Polgármesteri Hivatalban

Győr Megyei Jogú Város Helyi Védelmi Bizottsága felkészítő foglalkozásokat szervezett, amelyeken többek között a helyes elsősegélynyújtást oktatták. A Helyi Védelmi Bizottság a Győr–Moson–Sopron Megyei Védelmi Bizottság támogat

2010.december 14-én a helyi védelmi bizottság tagjainak, a győri kistérség polgármestereinek és segítőiknek, az önkormányzat munkacsoportjai vezetőinek védelmi – igazgatási, polgári védelmi, katasztrófavédelmi - ezen belül vízkár-elhárítási, szélsőséges időjárás következményeinek felszámolása, közútbiztonsági, közbiztonsági, humán,- és állatjárványok területén jelentkező kihívásokra - történő felkészítése, szakmai továbbképzése történt meg.

Második ütemben, 2011. március 7-én, a városi és települési önkormányzatok intézményeiben, – közigazgatási, oktatási, nevelési, szolgáltatási stb. – szervezeteiben, a polgári védelmi szakalegységekben az elsősegélynyújtás oktatását, népszerűsítését, valamint az ilyen jellegű feladatokat ellátók felkészítését végezték el.

A március 7-i rendezvényen Hegyi Sándor katonai referens köszöntötte a Helyi Védelmi Bizottság nevében a résztvevőket. Dr. Lipovits Szilárd jegyző, a védelmi bizottság titkára kihangsúlyozta, az elsősegély-nyújtási feladatokat ellátó személyek olyan szintű felkészítése szükséges, hogy azok a hivatásos mentő, vagy egészségügyi szolgálat kiérkezéséig - a negatív hatások csökkentését elősegítő intézkedések megtétele mellett – olyan mennyiségű és valós tartalmú információt gyűjtsenek, ami elősegíti a mentést végző szakember részére a szakszerű ellátás végrehajtását, valamint legyenek képesek szükség esetén az elsősegélynyújtás, az újraélesztés fogásainak gyakorlatban történő alkalmazására.

A rövid bevezetőt követően Borbélyné Nagy Ágnes a Magyar Vöröskereszt Megyei Igazgatója ismertette a foglalkozás tematikáját, majd Lóber László mentőtiszt vezetésével megkezdődött az elméleti és gyakorlati felkészítés. Az elsősegélynyújtó tanfolyamon részt vett a városi rendőrkapitányság hat munkatársa is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.