Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Május 06. 10:20, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Eperjes Károly lehet az új győri színidirektor? Szamóca is pályázik

Eperjes Károly lehet az új győri színidirektor? Szamóca is pályázik

Ahogy arról korábban írtunk, ketten pályáztak a Győri Nemzeti Színház igazgatói posztjára: az egyikük Eperjes Károly - írja a Nol.hu. Az előző direktor, Nagy Viktor menesztése azért váltott ki nagy visszhangot a színházi és politikai

Lejárt a Győri Nemzeti Színház igazgatói posztjára kiírt pályázat. A vezetői szék azért maradt üresen, mert Nagy Viktor direktor az önkormányzattal történő közös megegyezést követően távozott Győrből. A város vezetői nem titkolták: azért szorgalmazták ők is az igazgatócserét, mert a közönség elpártolt a kisalföldi megyeszékhely teátrumától. A képviselő-testület nem értett egyet a korábbi igazgató műsorpolitikájával sem
Nagy Viktor menesztése azért váltott ki nagy visszhangot a színházi és politikai körökben, mert ő közismerten közeli kapcsolatokat ápolt a Fidesz meghatározó vezetőivel, akik - a hírek szerint - támogatták korábbi kinevezését.

A győri önkormányzat mostani pályázatára értesüléseink szerint jelentkezett Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész, a veszprémi Petőfi Színház művészeti vezetője is, aki köztudomásúan jó viszonyban van Orbán Viktorral, volt a Fidesz parlamenti képviselője és apárt rendezvényeinek állandó vendége.. Úgy tudjuk, hogy a jelenlegi megbízott győri igazgató, Forgács Péter színművész ugyancsak igazgató akar lenni a Rába parti városban.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere ezzel kapcsolatos érdeklődésünkre annyit mondott: valóban két pályázat érkezett, ám a jelenkezők kilétét nem árulta el.

(Hajba Ferenc (Nol.hu))

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.