Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Július 05. 10:30, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Esküvő: hatszáznál is többen mondják ki idén a boldogító igent Győrben

Esküvő: hatszáznál is többen mondják ki idén a boldogító igent Győrben

Az előző évek elkeserítő adataihoz viszonyítva jelentősen nőtt Győrben is a házasságkötések száma.

Idén eddig 266-an mondták ki a boldogító igent és a következő hónapokban még 234 előjegyzés szerepel az anyakönyvi hivatal naplójában. Az életkor azonban nagyon kitolódott, a nők szinte kivétel nélkül 30 éves koruk után állnak az oltár elé - írja a revitatv.hu.

Várhatóan több, mint 600-an kötnek házasságot 2011-ben Győrben. Április végétől szeptember közepéig a ceremóniák 75-80%-át megtartják a Zichy-palotában, illetve kérésre külső helyszíneken. Február 1-jétől ezt már egy rendelet is szabályozza, azok a párok akik nem a hivatal termében szeretnék felhúzni a gyűrűt, azok 34 ezer forint ellenében akár vendéglátóhelyen, vagy akár saját otthonukban is örök hűséget fogadhatnak egymásnak. Városunkban eddig 266-an mondták ki a boldogító igent.

Külön érdekesség, hogy az életkor nagyon kitolódott, a nők többsége 30 éves kora után áll az oltár elé, akkor már egy vagy két gyermekkel is büszkélkedhet a házasulandó pár. Az elmúlt esztendő adatai tükrében a házasságkötésekhez képest 50-60% a válások száma. A 2012-es évre vonatkozó időpontfoglalások augusztus 1-jétől élnek az anyakönyvi hivatalnál, de aki még idén hivatalosan is szeretne hűséget fogadni, az novemberben és decemberben is megteheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.