Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 17. 07:55, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

ETO-múzeum: 400 fotót találtak a klub 1951-1962 közötti időszakából

ETO-múzeum: 400 fotót találtak a klub 1951-1962 közötti időszakából

Az ETO nagyszabású terve az, hogy professzionális múzeum jöjjön létre a múlt emlékeinek bemutatására. Kovács István múzeumigazgatónál gyűlnek az emléktárgyak. Legutóbb Kós László fia, ifj. Kós László az édesapja sport hagyaték

Szóger Zoltán lányunokája is megkereste Kovács István múzeumigazgatót. Szóger Zoltán több, mint egy évtizeden át a Rába ETO társadalmi elnöke volt és a vagongyár személyi igazgatói posztját töltötte be. A Verebes -féle arany korszakból így két bajnoki aranyérem, egy ezüstérem, valamint örökös tagsági emléktárgyak, a Rába ETO stadion avató emlékplakettje és a stadion avató térképe bukkant föl.

Povázsai László özvegye a Magyar Népköztársaság Kupa aranyérmét, fényképeket és egy 1956-ban, huszonnégy ország résztvételével Budapesten rendezett ifjúsági labdarúgó tornára készült plakettet adományozott az ETO -nak.

Pálfi Antal (Totó), a legenda, szektornévadónk, aki többek között csapat - és egyéni fényképeket adományozott Palotai Jánosnak az ETO első válogatott kapusának és Palotai Károlynak az 1956 előtti időszakából készült képeikből.

Pénzes Mihály tett különleges felajánlást, és a jövő héten az 1974 -es Utánpótlás Európa bajnokság idejéből származó aranyérmét adományozza a múzeumnak.

Palotai Károly számos nagy értékű tárggyal járult hozzá a gyűjteményhez, hat világbajnoki oklevél, és többek között Los Angelesből származó emléktárgy kerülhet majd a jövőben bemutatásra.

Keglovich László olimpiai bajnoktól érkezett felajánlás, valamint Orbán Árpád és Barna Sándor özvegye is tárgyi emlékeket adományozott a múzeumnak.

Kovács István tárlatvezetésében kedden Tarsoly Csaba elnök is megtekintette az összegyűlt relikviákat.

Kovács István elmondta: - A nagy érdeklődés miatt közel egy órásra sikeredett a látogatás, mivel egyre többen és egyre több és értékesebb tárgyi emléket adományoznak a múzeumnak. A múzeum a maga nemében páratlan lesz, mert az első NB I-es klub tagsági időszaktól kezdve vannak tárgyi emlékek a gyűjteményben. Várjuk a további jelentkezéseket, felajánlásokat az istvan.kovacs@eto.hu email címen, vagy a 30-9944500-as telefonszámon.

(etofc.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.