Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Március 03. 12:34, péntek | Helyi
Forrás: mti

Csoportelsőségért játszik a Győr- ELŐZETES

Csoportelsőségért játszik a Győr- ELŐZETES

A Győr bebiztosíthatja első helyét a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a második csoportkör utolsó előtti fordulójában vasárnap.

A középdöntő 2. csoportjában a Győri Audi ETO KC a dán Esbjerg együttesét látja vendégül, és győzelem esetén biztossá válik, hogy megtartja jelenlegi éllovas pozícióját. Az előző idényben BL-ezüstérmes győriek szerdán 28-28-as döntetlent játszottak az FTC otthonában. Ambros Martín vezetőedző a bajnoki rangadó után úgy fogalmazott, nem csalódott, és az Esbjerg ellen mindenképpen győzelmet vár.
Mivel a Vardar Szkopje nagy meglepetésre legutóbb kikapott hazai pályán, a macedón csapat és az FTC azonos pontszámmal áll az 1. csoport élén. Az egymás elleni összevetésben jobb a Vardar, de amennyiben ismét pontot veszít, a Ferencváros az első helyen zárhat. A fővárosi zöld-fehérek Planéta Szimonetta együttese, a német bajnok Thüringer HC otthonában lépnek pályára, és már egy döntetlennel is biztosítják, hogy másodiknál rosszabbak nem lehetnek a csoportban.
A jobbátlövőt ezen a héten megoperálták, mert - mint klubja honlapján Herbert Müller vezetőedző elmondta - kivették a csavarokat a térdéből, így a szezon hátralévő részében már nem játszhat.
A férfiak mezőnyében a Szeged öt meccsből álló győzelmi sorozattal zárta az őszt, és a B csoport második helyén állt, a tavaszi idényben viszont eddig mindhárom mérkőzését elveszítette, és már a negyedik helyezése is veszélyben van. Szombaton a PPD Zagreb együttesét fogadja, amelynek szintén nagy szüksége van a pontokra, hogy bejusson a nyolcaddöntőbe.
A Veszprém már csütörtökön lejátszotta utolsó előtti csoportmeccsét, amelyet 28-27-re megnyert Császár Gábor svájci csapata, a Kadetten Schaffhausen otthonában. A magyar irányító hat gólt szerzett. Az ugyancsak magyar válogatott Jamali Iman csapata, a fehérorosz Meskov Breszt - amely éppen a Szegedet üldözi a B csoportban - a macedón Vardar Szkopjét fogadja szombaton.
A férfi EHF Kupa csoportkörének harmadik fordulójában a Tatabánya a dán Kolding együttesét látja vendégül Győrben, és csak egy bravúros sikerrel tarthatja életben továbbjutási reményeit. A női EHF Kupában már a negyeddöntő első meccseit rendezik a hétvégén. A jobbátlövő Szekerczés Luca és a vezetőedző Konkoly Csaba csapata, a német TuS Metzingen szombaton hazai pályán szerepel a francia Nantes Loire Atlantique ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.

2024. Július 29. 08:16, hétfő | Helyi

Nem csak nekünk, a kutyának és a macskának is kell útlevél külföldre utazáskor

2004 óta kedvencünk is csak érvényes okmányokkal utazhat külföldre.

2024. Július 29. 07:12, hétfő | Helyi

Az infláció a földhivatali ügyeinket is utolérte

Hatvan százalékkal emelkednek a földhivatali ügyintézési díjak július végétől.

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.