Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Május 30. 07:55, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Európai kézilabda-csúcstalálkozó Győrben: a legjobbak a Magvassyban

Európai kézilabda-csúcstalálkozó Győrben: a legjobbak a Magvassyban

Ami eddig soha nem sikerül, idén nyár végén Győrben megvalósul. Az augusztus utolsó hétvégéjén a Magvassy Mihály Sportcsarnokban megrendezésre kerülő négycsapatos Szabella-Kupán a házigazda Győri Audi ETO KC mellett a Bajnokok Ligája,

Szabella Sándor sokat tett az elmúlt években azért, hogy mára elmondhassa, olyan tornát hozott létre, melyet soha, senki még nem tudott megvalósítani. A magyar kézilabda rajongók körében már évek óta ismert fogalom lett a Szabell-Kupa. Évről évre rengosabb csapatok fogadták el a szervező meghívását, hogy Magyarországra érkezzenek és egy rangos felkészülési tornán vegyenek részt. Az eddigi évek munkája idén ért be, hiszen augusztus 27-én és 28-án a Győri Audi ETO KC csapata mellet elfogadta a győri tornára a meghívást a BL győztes Larvik, a KEK győztes Ferencváros és az EHF Kupa győztes Midtjylland gárdája is. Női vonalon ilyen rangos mezőny még soha nem szerepelt együtt egy tornán."Valóban nagyon sok munka van abban, hogy mára eljutottunk oda, hogy ilyen ragos mezőny állt fel a győri tornára. Sokáig tartott, míg elfogadtak, megismerték a nevem a nemzetközi kézilabda életben, de úgy érzem, hogy az elmúlt évek munkája alapján tudják a megkeresett csapatok is hogy érdemes részt venni egy Szabella-Kupán.- kezdi Szabella Sándor a torna főszervezője.

Teljes lesz az érkező csapatok kerete?

"Látván a norvégok és dánok utaslistáját, nyugodtan kijelenthetem, hogy minden csapat a legerősebb összeállításban érkezik Győrbe, hiszen ez a torna nekik is egy jó lehetőség a szezon kezdete előtt, hogy összemérjék erejüket hasonlóan erős ellenfelekkel. Bizakodó vagyok, hogy remek mérkőzéseket látunk majd, hiszen ugyan tét nem lesz, de a csapatok presztízse a garancia arra, hogy mindenki nyerni akar majd."

Felmerül a kérdés, hogy csak azok láthatják ezt a tornát, akik kilátogatnak a Magvassy-ba, vagy lesz televíziós közvetítés is?

"Úgy vélem, hogy a torna rangja miatt is minden magára valamit is adó csatorna biztosan beszámol majd egy ilyen rangos eseményről,de talán nem árulok el nagy titkot, hogy , tárgyalások folynak az élő tévés közvetítéseket illetően is."

Szabella sándor azt is elérulta, hogy az augusztus 13-14-között Siófok megrendezésre kerülő hatcsapatos tornára is összeállt a végleges mezőny. A torna két hármas csoportból áll, és elfogadta a meghívást az eddig is ismert csapatok, a Győri Audi ETO KC, a Valcea, a Ferencváros, a Hypo és a Siófok mellett a BL ezüstérmes Itxako gárdája is. A torna programja a következő:

A csoport: Győri Audi ETO KC, Oltchim Valcea, HYPO NÖ
B csoport: Itxako,Ferencváros, Siófok

Aug 13. 10.30 Ferencváros-Siófok
12.20 Valcea-Győri Audi ETO
16.30 Ferencváros-Itxako
18.20 Győri Audi ETO-HYPO

Aug 14. 10.00 Siófok-Itxako
11.50 HYPO-Valcea
Aug 14. 16.00 meccs az 5.Helyért( A3-B3)
17.50 meccs a 3.Helyért (A2-B2)
19.40 DÖNTŐ(A1-B1)

Az augusztus 27-28-i győri Szabella Kupa programja:

aug. 27. (szombat) 16:30 FTC-Larvik
18:25 Győri Audi ETO-Midtjylland

aug. 28. (vasárnap) 10:00 Larvik-Midtjylland
11:55 Győri Audi ETO-FTC
16:30 FTC-Midtjylland
18:25 Győri Audi ETO-Larvik

(gyorietokc.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.