Városlista
2024. augusztus 16, péntek - Ábrahám

Hírek

2011. Október 29. 09:40, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Euróval is lehet fizetni a jövőben a győri parkolójegy-automatáknál

Euróval is lehet fizetni a jövőben a győri parkolójegy-automatáknál

Azért, hogy elősegítsék a Győrbe látogató külföldiek parkolójegy-vásárlását, a város közgyűlése megszavazta, hogy euróval is lehessen fizetni a parkolójegy-automatáknál.

Az új rendszer bevezetésének feltétele, hogy a jelenlegi szabályozásban szereplő "magyar pénzérme" kifejezés helyett az "automatán feltüntetett pénzérme" kitétel kerüljön a parkolási rendeletbe - írja a vezess.hu.

Somogyi Róbert, a városüzemeltetési társaság ingatlankezelési igazgatója elmondta: a közgyűlési döntés elvi jellegű; egyelőre nem tudni, mikor vezetik be a néhány nyugat-magyarországi városban már alkalmazott rendszert.
Közlése szerint jelenleg kétféle parkolójegy-automatát használnak Győrben. Az egyik - a frekventáltabb, külföldiek által gyakrabban látogatott pontokra telepített - minden nehézség nélkül átállítható az euróérmék elfogadására, a többi esetében pedig a jövőbeni cseréknél állítanak majd üzembe olyan modellt, amely a forintérmék mellett elfogadja az eurót is.

Ugyanakkor több lépcsőben, díjövezet-kiterjesztéssel drágul a parkolás. Az erről szóló előterjesztést is pénteki ülésén hagyta jóvá a megyei jogú város közgyűlése. A döntés alapján jelentősen bővítik az eddig a legszűkebb belvárosban alkalmazott, óránként 400 forintért használható zónát.

E területen kívül egyetlen további fizetőövezetet hoznak létre, amelyben 200 forint lesz a várakozás óránkénti díja. A város fizetős területén eddig négy díjövezet létezett, amelyekben 400, 200, 100, illetve 80 forintért lehetett parkolni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.

2024. Augusztus 15. 08:11, csütörtök | Helyi

Még nem kell aggódni a FLIRT miatt Győrben

A járványügyi szabályok betartásával megelőzhető, hogy iskolakezdéskor berobbanjanak a fertőző megbetegedések.

2024. Augusztus 15. 07:15, csütörtök | Helyi

Kézilabda-szurkolók figyelem: Más időpontban lesz az ankét!

Egyeztetéseket követően a Győri Audi ETO KC új időpontban tartja meg idénynyitó szurkolói ankétját.

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember