Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Március 09. 07:14, csütörtök | Helyi

Évet értékeltek a tűzoltók

Évet értékeltek a tűzoltók

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója március 8-án értékelte az igazgatóság 2022. évi tevékenységét.

Sallai Péter tűzoltó dandártábornok elmondta, hogy a beavatkozó tűzoltók és a tűzvizsgálók egész évben szakszerűen végezték munkájukat és az újdonságok – úgy, mint a napelemek, elektromos autók – általi kihívásokat is könnyedén vették. Kiemelte, hogy vármegyénkben az önkéntes tűzoltó egyesületek nagy számban vannak jelen és mindig számítani lehet a segítségükre, ahogyan az önkéntes mentőszervezetekre is. Az igazgató elmondta, hogy a tavalyi évben a védelmi igazgatás hangsúlyos szerepet kapott, a vármegyébe érkezett menekültek ellátásával kapcsolatos feladatokat maradéktalanul ellátták a kollégák.

A tábornok ezután kitért az önkéntes mentőszervezetek tavalyi minősítő gyakorlataira, amelyeken egytől-egyig hasznos, kézzel fogható és látható eredménnyel záruló feladatokat végeztek. A Moson Mentőcsoport minősítő gyakorlata, amelyet november 5-én tartottak, sikeres volt, a mentőcsapat különféle komponensei kiválóan működtek együtt és sikerrel bevethetőek éles helyzetekben.

Az igazgató a szakmai versenyek eredményeit is bemutatta az évértékelő értekezleten. Mindhárom országos versenyről, a műszaki mentő -, a tűzoltó szakmai-, és tűzoltósport versenyről is Győr-Moson-Sopron vármegye hozta el az országos bajnoki címet. Kitért az a tavalyi év jutalmazottjaira is, Élő Lajos alezredes a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője a Szent Flórián Érdemjelet vehette át, míg a Börcsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület nyerte el az „Év önkéntes tűzoltó egyesülete” címet.

A tábornok a szakterületek elvégzett munkájának ismertetése mellett, szemléltette az igazgatóság hatósági és szakhatósági tevékenységét. Előadásában kitért a fejlesztésekre és külön kiemelte a modern, XXI. századi igényeknek megfelelő soproni Rendészeti Integrált Központot. Szólt a tűzmegelőzési bizottság munkájáról és a rendezvényekről. Zárásként a tábornok megköszönte mindenkinek az egész éves munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.