Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2012. Április 09. 12:30, hétfő | Helyi
Forrás: gyor.hu

Felavatták Rónay Jácint kerámiaképét

Felavatták Rónay Jácint kerámiaképét

Dr. Somogyi Tivadar kezdeményezése, amely szerint a Győrhöz kötődő történelmi személyiségeknek, a róluk elnevezett közterületen kerámiaképpel is emléket állítunk, a Rónai Jácint utcában folytatódott.

2012. április 5-én leplezték le Sándor József Péter új köztéri alkotását, Rónay Jácint kerámiaképét a róla elnevezett utcában. A kép elkészítését dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője keretéből finanszírozta.

A képviselő elmondta, Rónay Jácint Győr történetének kiemelkedő személyisége. A bencés pap, tanár, az 1848-as forradalom győri alakja.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester hangsúlyozta, a korábban megkezdett sorozatot, amelynek már - a ma átadottal együtt - hat tagja készült el (Apor Vilmos, Földes Gábor, Tihanyi Árpád, Széchenyi István, Liszt Ferenc, Rónay Jácint), folytatni kívánják.

Ehhez csatlakozott Fekete Dávid önkormányzati képviselő is, aki elmondta, az ő általa képviselt győri területeken is szeretné ezt a hagyományt továbbvinni. Ennek első elemeként az év során avatják fel majd a Petőfi téren Petőfi Sándor kerámiaképét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.