Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2017. November 11. 06:33, szombat | Helyi
Forrás: http://gyor.katasztrofavedelem.hu

Felkészülés a télre

Felkészülés a télre

A téli időjárási viszonyok során jelentkező feladatok ellátása érdekében történő felkészülés részeként a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága november 10-én értekezletet tartott, melyen részt vett a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és megyei polgári védelmi főfelügyelője is.

A tájékoztatón a résztvevőknek bemutatták a rendkívüli időjárási körülmények kezelésének folyamatát, módszereit, az alkalmazott technikai eszközöket, valamint kiemelték a beavatkozásokat megelőző munkálatok fontosságát. Az előadás során az ónos eső, az intenzív havazás és az extrém hideg közúti következményeiről is szó esett, majd ismertették az útinformációs segítségkérés lehetőségeit is. Az előadások mellett bemutatkozott a közút új megyei igazgatója Kecskeméti Attila és hangsúlyozta a téli felkészüléssel kapcsolatban a védekezésben résztvevők közötti szoros együttműködés jelentőségét.

Az elmúlt napokban a katasztrófavédelmi kirendeltségek szakemberei részt vettek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemmérnökségein megtartott szemléken, ahol bemutatták számukra a rendelkezésre álló gépparkot és szakfelszereléseket. Így a szakemberek helyi szinten is egyeztették a hatékony együttműködés feladatait.

Igazgatóságunk folyamatosan végzi a téli időszakot megelőző felkészülési feladatokat. Ez egyfelől a nyilvántartások pontosítását, másfelől olyan gyakorlatokat tartását jelenti, amelyek során az állomány felkészült a rendkívüli helyzetek kihívásaira.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.

2024. Július 26. 08:07, péntek | Helyi

Új gasztrofesztivál debütál Győrben

Tizenhat órán át sütnek malacot a pénteken kezdődő háromnapos I. Győri Sör & BBQ Gasztroparádén.

2024. Július 26. 07:15, péntek | Helyi

Győri fiatalok a birminghami frizbi vébén

Tart az U20-as frizbi világbajnokság Birminghamban, a magyar válogatottban több győri is szerepel. Nem is vagyunk esélytelenek, csapatunk tavalyelőtt arany-, tavaly ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon.

2024. Július 25. 09:11, csütörtök | Helyi

Evezős OB: Győr lett az összesített magyar bajnok!

Múlt hét végén hírt adtunk arról, hogy elindultak a győri evezősök az OB-re. A folytatás nem akármilyen lett…