Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2020. Augusztus 27. 18:02, csütörtök | Belföld

Felvi.hu: nyilvánosak a pótfelvételi ponthatárai

Felvi.hu: nyilvánosak a pótfelvételi ponthatárai

Nyilvánosak az idei pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések ponthatárai, a jelentkezők a felvi.hu oldalon böngészhetik, hogy bekerültek-e az általuk megjelölt oktatási formára. Azok a diákok, akik jelentkezéskor megadták a mobilsz

A felvi.hu oldalon csütörtökön közzétett tájékoztató szerint a besorolási határozatok legkésőbb augusztus 28-ától tölthetők majd le az E-felvételiből.
A besorolási határozat elérhetővé válásáról az Oktatási Hivatal e-mailben értesíti a jelentkezőket, maga a határozat pedig az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában jelenik meg.
A felvételizők a besorolási határozat ellen, a közlésétől számított 15 napon belül közigazgatási pert indíthatnak. Lényeges, hogy a keresetlevelet kizárólag a besorolási határozat közlését követően lehet benyújtani - közölték.
A 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a július 23-án meghatározottnál. A ponthatár egyetlen képzés esetében sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alap- és osztatlan képzés esetén 280, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzés esetén pedig 50 pontnál.
A pótfelvételi során csak egy képzést lehetett megjelölni, valamint csak azok jelentkezhettek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 23-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba. Felvételi kérelmet beadni kizárólag elektronikus úton lehetett, augusztus 9-éig.
Az elmúlt évektől eltérően idén állami ösztöndíjas formában több képzési területen is be lehetett jutni az egyetemekre a pótfelvételi eljárás keretében. Ilyen képzések az agrár-, a gazdaságtudományi, az informatikai, a műszaki, az orvos- és egészségtudományi, a pedagógusképzés és a társadalomtudományi területek alapképzési szakjain indulhattak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 07:58, kedd | Belföld

Meteorológia: a legmelegebb volt a július 1901 óta

A legmelegebb és a hetedik legszárazabb volt a július 1901 óta - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.

2024. Augusztus 05. 07:55, hétfő | Belföld

A héten visszatér a kánikula, de a hajnalok frissítőek lesznek

Hétfőn még szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és visszatér a jellemzően napos idő gomoly- és fátyolfelhőkkel.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is