Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 07. 10:30, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Fennállása során először rendez " Nyitott kapuk hetét" a győri 12. Arrabona Légvédelmi Rak

Fennállása során először rendez " Nyitott kapuk hetét" a győri 12. Arrabona Légvédelmi Rak

A kezdeményezés célja, hogy a katonák az óvodás, általános - és középiskolás fiatalok előtt is bemutatkozhassanak. Az érdeklődők hétfőtől péntekig ismerkedhetnek a laktanyával, a kiállított technikai eszközökkel valamint a rakét

A Péterfy Sándor iskola apróságai is nagyon élvezték, hogy olyan járgányokra mászhattak föl amilyeneket eddig legfeljebb csak a tv - ben láthattak. Éppen ez a most először meghirdetett Nyitott Kapuk Hetének célja, a legkisebbek előtt is megnyitni a laktanya kapuit.

Hétfőn kilenc órától folyamatosan érkeznek az óvodás, általános és középiskolás csoportok, hogy egészen közelről megismerjék a rakétások mindennapjait. A gyirmóti ovisok is nagyon készültek a látogatásra, óvodapedagógusuknak személyes élményei is fűződnek a laktanyákhoz.

Az előzetes visszajelzések alapján 30 győri és Győr környéki intézményből több mint 1200 gyerek és pedagógusaik látogatnak el a héten a rakétadandárhoz. Az ezrednél abban bíznak, hogy mostani vendégeik közül többen szeretnek majd bele a katonáskodásba és idővel jelentkeznek is a dandár kötelékébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.