Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2019. December 26. 07:43, csütörtök | Helyi

Férfi kiegészítők

Férfi kiegészítők

A férfiak ékszerviselési szokásai merőben eltérnek a nőkétől, ugyanis a férfiak itt is az egyszerűségre és a praktikusságra törekednek.

Megoszlik a vélemény a férfi ékszerek terén, hiszen sokan azért nem hordják, mert attól tartanak, hogy túl nőiessé válnak a viselésük miatt, a másik tábor pedig előszeretettel visel nyakláncot, karkötőt. Higgyék el uraim egy jól megválasztott ékszer tökéletessé teheti megjelenésüket.

Nyaklánc

Ezen a területen rengeteg variánssal találkozhatunk ám most kiemelnénk közülük négyet, melyek meglehetősen elterjedtek, ha nyaklánc vásárlásra kerül a sor:

Féklánc: egy masszívabb formát képzeljünk el, ahol a nagyobb laposabb elemek kapcsolódnak össze, a szemek el vannak hajlítva így ellapulnak.

Figaro lánc: kialakítását tekintve a féklánchoz hasonló, azonban az elemek formája eltérő és váltakozó
Összekapcsolt karikák: ovális karikák egymásba kapcsolása adja ki a láncot, ez az egyik legelterjedtebb nyaklánc forma

Mesh lánc: egy összetett textúra érdekében különböző minőségű láncokat kapcsolnak egybe

Anyagát tekintve a legelterjedtebb és legkedveltebb is az ezüstlánc, mely minden szetthez könnyedén társítható. Méretének kiválasztásánál pedig se túl vékony se túl vastag ne legyen, maradjunk az ízléses közepes vastagságnál.

Karkötő

Népszerűségnek örvendenek manapság a karkötők is, melyek általában vagy megegyeznek a nyaklánc mintázatával vagy valamilyen bogyóból készülnek (ametiszt, lapis, onix..stb) és a közepükre egy kis dísz van felfűzve. Kedvelt díszek közé tartoznak a következők: kulcs, állatfigura, kövekkel kirakott gömb vagy Buddha. Népszerűek még a fonott bőrből készült darabok, melyek mindenféle színben megtalálhatóak csatjuk pedig kellemes látványelemnek bizonyul. Arra itt is figyeljünk, hogy megfelelő méretet válasszunk, mely se nem túl markáns, de nem is veszik el a csuklón.

Karóra

Semmi kétség egy férfi kiegészítő repertoárában a karóra egy örök klasszikus. Egy jól megválasztott és stílusos karórával megjelenésed kifinomulttá válik és tökéletes kiegészítője lesz öltözékednek. Anyagát nézve a legnépszerűbbek az ezüst órák. Ha megtaláltuk a tökéletes karórát, akkor manapság már számtalan fajtájú szíjat választhatunk hozzá, melyeket cserélgethetünk is az alkalomnak megfelelően, legnépszerűbbek a fémszemes vagy bőr szíjak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 09:08, kedd | Helyi

Beemelték a bencés templom huszártornyát, amit még ön sem látott

Helyére került a győri a győri Szent Ignác Bencés Templom huszártornya, amelyet csak a legidősebb győriek láthattak saját szemükkel, ők is pici gyerekként, mivel 1938-ban elbontották.

2024. Július 23. 08:13, kedd | Helyi

Ezért érdemes magyar dinnyét választani

Akár 160-180 tonna görögdinnyét is betakaríthatnak idén a hazai termelők.

2024. Július 23. 07:11, kedd | Helyi

Nyugat-Dunántúlon drágultak a leginkább a szántóföldek

Kétmillió forint fölé emelkedett a szántóföldek hektáronkénti átlagára tavaly: Közép- és Észak-Magyarországon csökkentek, a többi régióban emelkedtek az árak.

2024. Július 22. 09:13, hétfő | Helyi

Pontyokkal gazdagodtak megyei folyószakaszok

Összesen újabb 3900 kilogramm ponty került múlt héten a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének kezelt vizeibe. A telepítések folytatódnak.