Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2024. Március 30. 09:14, szombat | Helyi

Figyelem! Online a legegyszerűbb

Figyelem! Online a legegyszerűbb

Sőt a leggyorsabb az szja-bevallási tervezetek átnézése, elfogadása. Akinek még nincs KAÜ-azonosítója (például ügyfélkapuja), bármikor regisztrálhat a rendszerbe.

Sosem késő ügyfélkaput nyitni!

Az eSZJA-oldalon megújult a kitöltőprogram. Az újdonságok kevesebb adminisztrációt, és az adózóra szabott felületet kínálnak 2024-ben. A kedvezmények adózóspecifikusan jelennek meg, például a 25 év alattiak kedvezménye csak a 25 évnél fiatalabb adózók számára látható.

A navigáció logikusabb és egyszerűbb, áttekinthetőbb például a felület baloldali panelje, ami tartalomjegyzékként sorolja fel az egyes bevallási témaköröket, jövedelemtípusokat.

Akik ingatlan eladásából szereztek jövedelmet tavaly, a programba beépített új mezők az ingatlan eladási árára, megszerzésének évére és a szerzési értékre vonatkozó adatok megadása után automatikusan kiszámítják a jövedelem és az adó összegét. Az ingatlan-bérbeadásból származó jövedelmek új témacsoportba kerültek, ami tartalmazza az összes ingatlanhasznosítási formát, és az azzal összefüggő adókötelezettséget.

A hibaüzenetek listája piros színnel, felsorolva jelenik meg

A felület bal oldalán megjelennek a hiba miatt korrigálandó mezők. A program keresőmezője is az adózói logikát követi azzal, hogy a köznyelvben használt szavakra is elindul a keresés, nemcsak az adózással összefüggő jogszabály szerinti kifejezésekre. Ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, a kiutaláshoz mindenképpen meg kell adni a bankszámlaszámot (nem a bankkártyaadatokat!) vagy postacímet, attól függően, hogy miként szeretné megkapni az összeget. A kiutalás a bevallás beérkezésétől számítva legkésőbb a 30. napon megtörténik.

(fotó: illusztráció, pixabay)

Címkék: adóbevallás, NAV, online

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 09:13, vasárnap | Helyi

Kiderült jövőre mikor lesznek hosszú hétvégék és szombati munkanapok

A 2025-ös munkaszüneti napok körüli – a naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó – munkarend az alábbiak szerint alakul:

2024. Április 14. 08:16, vasárnap | Helyi

Az Audi Hungaria új technológiákat vet be a motorgyártásban

Az autóipari transzformációban a munkatársak kompetenciáinak folyamatos fejlesztése mellett a gyártás során alkalmazott technológiák korszerűsítése is fontos szerepet játszik.

2024. Április 14. 07:13, vasárnap | Helyi

Győrben indul a fesztiválszezon

Április 15-én rajtol a Széchenyi István Egyetemen a tavasz legnagyobb szabású hallgatói rendezvénye, a Széchenyi Egyetemi Napok.

2024. Április 13. 09:13, szombat | Helyi

A gyerekeket sem kíméli az allergia

A gyerekeket sem kíméli az allergia. Egyre többen szenvednek a kellemetlen tünetektől, amelyek a környezeti terhelés mellett a családi háttérre is visszavezethetők.