Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 10. 16:30, péntek | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Fizetési felszólításokat postáz a GYŐR-SZOL

Fizetési felszólításokat postáz a GYŐR-SZOL

Fizetési felszólítást küld díjhátralékos ügyfeleinek a GYŐR-SZOL. A június 9-én induló akcióban azok kapnak utolsó lehetőséget a fizetésre, akik elmaradásban vannak a szemétszállítási díjjal, és a számla kiegyenlítésének erede

Több mint 4000 ügyfelének küld a következő napokban fizetési felszólítást a GYŐR-SZOL Hátralékkezelési és Behajtási Osztálya. Ezúttal azok kapnak a megszokottnál határozottabb hangú levelet, akiknél a be nem fizetett szemétszállítási díj összege kevesebb, mint 19 ezer forint, és a fizetési határidő már tavaly lejárt. Az átlagos számlaérték 7700 forint, tehát az ügyfeleknek még kezelhető nagyságrendű tartozást kell rendezniük június 17-ig.

A befizetendő összeget mindenki a levélben és a hozzá csatolt csekken láthatja. A csekken kívül átutalással illetve személyesen, a GYŐR-SZOL ügyfélszolgálatain is rendezhetik elmaradásukat. A társaság már most felhívja az érintettek figyelmét, hogy a GYŐR-SZOL nem küld díjbeszedőket, a fizetés csak az előbb felsorolt formákban lehetséges.

Számíthatnak azonban személyes megkeresésre azok, akik június 17-ig nem tesznek eleget a felszólításnak. Az ő adósságuk ugyanis behajtó cégekhez kerül, amelyek sajátos eljárásaikat alkalmazva sikerdíj fejében ösztönzik őket fizetésre. Az ezzel járó kellemetlenséggel minden hátralékos ügyfélnek számolnia kell. A GYŐR-SZOL a Mixton Team Holding Zrt.-vel, a Focus Kft.-vel valamint a Likvid Saldo Kft.-vel kötött megállapodást, ha ezeknek a cégeknek a munkatársai személyesen keresik fel az ügyfeleket, megbízólevéllel és fényképes igazolvánnyal jelentkeznek.

Azok a hátralékok, melyek összege meghaladja a 19 ezer forintot a fogyasztók lakóhelye szerinti önkormányzat adóügyi osztályára kerülnek, ahonnan azokat a bírósági végrehajtókhoz továbbítják. Ez az eljárás persze még mindig elkerülhető, ha az adósok mihamarabb befizetik az elmaradt díjat.

A mostanihoz hasonló akcióra számíthatnak a távhőszolgáltatás, az ingatlanokhoz kapcsolódó díjak és egyéb területeken tartozást felhalmozó GYŐR-SZOL ügyfelek is. Ők várhatóan egy-másfél hónap múlva kapják meg a fizetési felszólítást. A társaságnál az úgynevezett kis összegű hulladékkezelési díjhátralék meghaladja a 32 millió forintot, az ágazatot terhelő teljes kintlévőség mintegy 270 millió forint. A behajtási tevékenység hatékonyságának javításával ennek további növekedését szeretnék elkerülni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.