Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Október 16. 17:00, hétfő | Helyi

Fokhagymából készített kávé

Fokhagymából készített kávé

Fokhagymából készült kávét fejlesztett ki Japánban egy hajdani kávézótulajdonos, aki szerint az új termék ízre olyan, mint a kávé, viszont állapotos nők és a koffeinre érzékenyek is fogyaszthatják.

A 74 éves Simotai Jokimoto szerint a világon egyedülálló a találmánya. A fokhagymából készülő kávét januárban kezdte árulni Aomori prefektúra két ajándékboltjában, de telefonon is lehet tőle rendelni.A férfi elmesélte, hogy harminc éve véletlenül fedezte fel a kávészerű italt, amikor egyszer elégette a sült fokhagymás steaket. A megperzselődött fokhagymát összetörte egy kiskanállal, majd forró vízzel öntötte fel. Amikor megkóstolta, meglepte, hogy mennyire hasonlít az íze a kávéra.

Nyugdíjba vonulása után látott hozzá, hogy kifejlessze a terméket. Sok kísérletezés után, öt éve jött rá az optimális módszerre: elektromos kemencében süti meg a fokhagymát, majd amikor kihűlt, összetöri és kicsöpögteti. A szabadalmi jogokat 2015-ben szerezte meg a találmányra.Bár a különleges kávéfélének pirított fokhagyma-aromája van, a fogyasztónak mégsem lesz tőle rossz lehelete, mivel a sütés elveszi az erős fokhagymás ízt.

Forrás: MTI/gyorplusz.hu

Kép: AFP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.