Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2016. Július 27. 07:54, szerda | PR

Full HD LED TV az élethű látványért

Full HD LED TV az élethű látványért

A Full HD LED TV a digitális technológiai világ egyik legújabb példánya, amely lényegében a televízió képernyőjén keresztül egy élethű látványt nyújt.

Nem könnyű manapság a technológia újdonságain és vívmányain eligazodni, hiszen az rendkívül gyorsan változik és fejlődik, és ha egy pillanatra nem figyelünk oda, akkor már el is vesztünk a típusokban és a tudásokban. Főleg akkor, ha laikusok vagyunk és még azzal sem vagyunk tisztában, hogy mi az a full HD.

A legtöbben azért próbálják figyelni és követni az újításokat, hiszen valljuk be, nem kevesen vagyunk azok, akiket érdekelnek a változások, hogy hogyan is változik a világunk, a valóságunk, a technológia milyen ütemben és merre halad és merre fejlődik, hogy a valóságról mutatott képek mit tudnak tükrözni stb.

Jelenleg azt lehet mondani, hogy a televíziós készülékek terén elég jól állunk. Mivel a televízió ma már kevésbé azt a funkcióját tölti be, hogy egy csatorna bekapcsolva felejtve egész nap alapmorajlást ad az otthonnak, és mivel ma már a technika olyan dolgokra képes, amelyről régen még nem is álmodhattunk, így a televízió képernyője és funkciója is változott. Ördögi kör ez egyébként: a televízió ma már inkább filmezésre, házimozizásra használjuk, mint a napi hírek követésére, ami miatt változott a kép, a felbontás, a méret, de talán azért is változott meg a funkció, mert már könnyedén csatlakoztathatjuk a televíziót is a világhálóra, ahonnan rengeteg film érhető el, amelyeket így szép és valósághű képeken keresztül tekinthetünk meg, nem kell már moziba menni egy jó filmért, hiszen otthon, pizsamában is elérhető az a hatás.
Akkor mi is volt előbb: a tyúk vagy a tojás? Azért változott meg a funkció, mert megváltozott a technológia, vagy azért változott meg a technológia, mert a funkció már mást követelt? Erre a kérdésre sosem kapjuk meg a választ…

A bestbyte.hu szakemberei most a full HD LED TV jellemzőiről meséltek. Ha szétbontjuk a full HD és a LED kifejezéseket, akkor talán könnyebben megérthetjük, hogy tulajdonképpen mit is tud pontosan ez a kis új csoda.
Talán a HD TV-ket, vagyis a High-Definition Televisiont a legtöbben ismerjük már, hiszen ez váltotta fel az eddig ismert és népszerű analóg képet. Ez a jelölés a felbontás nagy minőségére utal, illetve arra, hogy ez a kép már digitális formában továbbítódik a képernyőnkre. A full HD egyébként elég gyorsan elérte azt, hogy szinte alap funkcióvá vált a különféle képalkotó, képkészítő és képfogadó vagy képátadó készülékeken, például elvárt tulajdonsága és nem extrája egy fényképezőgépnek vagy televíziónak, hogy az full HD minőségű legyen. A full HD felbontása 1920 x 1080 képpont.

A LED TV-ket a Samsung hozta be, amely technológia lényege, hogy a televízió fényforrása a LED. Ezeknek két csoportja ismert, az egyik az Edge-LED, amikor a panel felől érkezik a megvilágítás, a másik pedig a dinamikus RGB LED, amikor a kijelző hátsó része a fényforrás. Ez a technológia gyönyörű színt és éles képeket eredményez, tökéletesen megjelenik a fekete minden árnyalata is és egyáltalán nem vesznek el a részletek.

Ha már ismerjük a full HD és a LED TV jellemzőit, akkor talán a fejünkben össze is raktuk, hogy mitől annyira kiváló egy full HD LED TV. Ezek a típusok ötvözik a kiváló felbontást a tökéletes képpel és színekkel, amelyek csodálatos vizuális élményben részesítenek bennünket. Természetesen ehhez az is kell, hogy a televízió méretben is elég nagy legyen, illetve hogy a szobát kellőképpen be tudjuk sötétíteni, hogy minden szín a maga tökéletességében jelenjen meg. Ezért mondják nagyon sokan, hogy a full HD LED TV tényleg valóságos és élethű képeket ad. Az ilyen felszereltségű készülékek egyébként mozizásra alkalmasak a legjobbam, de akár fotók és videók nézegetése is kiváló lehet ebben a formában – természetesen csak akkor, ha legalább HD minőségben kerültek felvételre a képek.

Lehet tehát otthon, pizsamában, a legkényelmesebb fotelben, akár romantikusan összebújva párunkkal egy kis bort szürcsölgetve a legtökéletesebb moziélményt átélni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 10:32, szombat | PR

A fénykép előhívás korszerű, kreatív lehetőségei

A fotózás igen gazdag történelemre tekint vissza, a képek előhívásának lehetőségei azonban legalább annyit fejlődtek, mint rögzítési módjaik.

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését