Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 03. 09:45, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Gála a javából: Buzánszky Jenő lesz a szombati győri ovifoci-fesztivál díszvendége

Gála a javából: Buzánszky Jenő lesz a szombati győri ovifoci-fesztivál díszvendége

Fergeteges tanévzáró ovifoci fesztivál Győrött! Grandiózus sportfesztivál keretében búcsúztatja a tanévet a Győri Ovifoci Klub szombaton 9 órakor az ETO stadionban. A Győri Ovifoci Klub alakulása óta példaként áll az ország hasonló k

Szombaton délelőtt 9 órakor ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a fesztivál, majd húsz győri óvoda huszonnégy ovifoci csoportja foglalja el a stadion műfüves pályáját. Mintegy négyszáz focista palánta közös labdás gyakorlatokkal hangol a tanévzáró kispályás torna mérkőzéseire.

Hat csoportban négy - négy csapat körmérkőzéses rendszerben a FIFA ajánlása alapján 15 perces mérkőzéseket vív. Egyszerre 4 - 4 játékos tartózkodhat a pályán, s egy csapatban összesen tizenkét gyermek szerepeltethető. Valamennyi együttes legalább három mérkőzést játszik, így minden gyermeknek lesz lehetősége arra, hogy bemutassa a tanév során tanultakat.

A csoportok első helyezettjei jutnak a középdöntőbe, ahol két csoportban ugyancsak körmérkőzések várnak rájuk. Végül 13 órától következnek majd a helyosztók.

A tanévzáró fesztiválon résztvevő óvodák: Belváros, Bisinger, Bóbita, Brunszvik, Erzsébet ligeti, Vuk, Gyárváros, Gyirmót, Győrszentiván, Kovács Margit, Lepke, Márvány, Gyepszél úti, Mesevár, Ménfőcsanak, Mónus, Móra, Sün, Sziget, Szivárvány, Tárogató.

A szombaton búcsúztatásra kerülő ovifocis 2010/2011-es tanévben több mint 460 győri kisgyermek látogatta hétről - hétre az ovifoci csoportok foglalkozásait. A teremlehetőségek függvényében volt ahol heti egy, másutt heti két edzésen vettek részt a kicsik, akik korosztályuknak megfelelő speciális gyakorlatokat végeztek labdarúgó edzők, testnevelő tanárok, óvoda pedagógusok irányításával.

Az ovifoci klub társadalmi elnöke: Pálfalvi Gábor szerint a szombati gála életre szóló élményt jelent majd a kis focistáknak, hiszen a nyilvánosság, közönség előtt mutathatják be tudományukat, s szerezhetnek dicsőséget óvodájuknak. A szervezők örömfocira készülnek. Knausz Lászlóné az egyesület ügyvezető elnöke hangsúlyozza, hogy a fő cél ezúttal is a részvétel, a sportolás. Azért fáradoznak, hogy a fesztiválon minden győri kisgyermek önfeledten mozogjon, és jól érezze magát.

Egyébként valamennyi kis focista névre szóló emléklapot kap, mely tanúsítja, hogy az óvodai tanévben szorgalmasan látogatta az ovifoci foglalkozásokat.

Az eredményhirdetéskor a középdöntőig eljutott hat csapat tagjai pedig éremdíjazásban is részesülnek, míg az első három helyezett óvoda kapitánya egy - egy serleget vehet át. A fesztivál zárásaként pedig a győztes magasba emelheti a hatalmas ovifoci trófeát, melyet egy évig őrizhet.

A fesztivál fővédnöke: Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Védnökei: Bolla Péter, a helyi önkormányzat sportért felelős kabinetfőnöke, dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, Páternoszter Piroska, az önkormányzat Humánpolitikai Főosztályának főosztályvezetője, Szombati - Serfőző Eszter, az önkormányzat Városmarketing és Sportfőosztályának főosztályvezetője, valamint Klement Tibor a győri ETO FC ügyvezető igazgatója.

Neves díszvendégek is érkeznek a gyermek fesztiválra. Már az ünnepélyes megnyitón jelen lesz Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja, a Nemzet Sportolója, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Berzi Sándor alelnök, az UEFA fegyelmi bizottságának tagja.

(etofc.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.