Városlista
2024. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2011. Április 01. 13:26, péntek | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Gépészmérnök Hallgatók V. Országos Konferenciáján Győrött

Gépészmérnök Hallgatók V. Országos Konferenciáján Győrött

V. Országos Konferencia. A gépészmérnöki képzést folytató hazai felsőoktatási intézmények közel száz hallgatója vesz részt a Gépészmérnök Hallgatók V. Országos Konferenciáján Győrött. A hagyományosan a Széchenyi István Egyetem

A Széchenyi István Egyetem gépészmérnök hallgatóiban 2006 végén fogalmazódott meg a gondolat a rendezvény, a tapasztalatcsere fontosságáról, annak megszervezéséről.

- Győr a hazai gépészmérnöki képzés egyik meghatározó központja. Modell értékű a gazdaság–felsőoktatás együttműködésének szervezése, ennek eredményessége. Arra törekszünk, hogy a szakma iránt elhivatott gépészmérnök-jelöltek egy képzési fórumon is elmondhassák véleményüket, építhessék kapcsolataikat – összegezte a fél évtized tapasztalatait Pup Dániel, a győri konferencia kitalálója, mentora. A rendezvény a győri egyetem Practing Alapítvány támogatásával, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Gépészmérnöki Hallgatói Szakbizottsága szervezésében, az Audi Hungaria Motor Kft. főtámogatásával valósul meg. A konferencián, amely egyben szakmai verseny is, a hallgatók az ipari gyakorlatból vett gyártási, gyártástechnológiai és tervezési témákkal, feladatokkal találkoznak. A feladatokat csoportmunkában oldják meg a résztvevők. Minden témán 2-2 csapat dolgozik. A csapatokat vegyesen, több intézményből válogatva alakítják meg a szervezők, ezzel is életszerű helyzetet teremtenek a probléma megoldáshoz.
A találkozó szakmai programját a Járműipari Regionális Egyetemi Tudásközpont, a Borsodi Műhely Kft., Jankovits Hidraulika Kft., a Rába Járműipari Holding Nyrt., a LUK Savaria, az SMR, az AUTENTIK Csoport, a Visteon, a Kisalföld Volán Zrt., a Willisits Engineering, az Uniklub Kft. adja. A cégek javasolják a megoldandó feladatokat, s vezetőik a találkozón módszertani tanácsokat is adnak a mérnöki munka napi gyakorlatához. A zsűri a prezentációkat szakmai és megvalósíthatósági szempontból értékeli és díjazza. A bírálók a cégek vezetői, a győri egyetem és több hazai egyetem szaktanszékeinek vezető oktatói lesznek. A rendezésben az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület, a „Bridge” és az UNIKLUB Kft. működik közre – mutatta be a konferencia széles támogatói körét Csuvár Alex győri gépész-jelölt, a programok főszervezője.

A gépészmérnöki szakosok találkozóját április 5-én, kedden 20 órától a „Bridge” Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klubban zsűrizés, értékelés, díjak átadása zárja. A hazai gépészmérnök-jelöltek a szakmai feladok megoldása mellett megismerkednek a Széchenyi István Egyetem képzési kínálatával, laboratóriumaival, a gazdaság és felsőoktatás győri modelljével, s szerdán a Győri Ipari Park több üzemébe is ellátogatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.