Hírek
2019. November 15. 15:48, péntek | Helyi
Gyakori hibák grillezéskor
![Gyakori hibák grillezéskor](/external/image_cache/9/1/1/91179d7eb7d93a906b4d6f188746900c.jpg)
Nagyon sok gyakorlással juthatunk el arra a szintre, amikor azt mondhatjuk végre magunkról, hogy profi grillmesterekké fejlődtünk.
Amíg viszont nem kísérleteztünk és gyakoroltunk eleget, nagyon könnyen előfordulhat, hogy hibákat követünk el, ami persze nem baj, hiszen az ember a hibáiból tanul a legtöbbet. Ahhoz, hogy minél kevesebbet hibázz, összeszedtünk néhány gyakori baklövést, amit kezdő és középhaladó grillezők is gyakran elkövetnek.
A gondatlan grilltisztítás
A tessék-lássék megtisztított grill nem csak esztétikailag kifogásolható, hanem egyéb problémákat is felvet. Az egyik ilyen, hogy a visszamaradt ételmaradékok erősen befolyásolják a készülő étel ízét, valószínűleg nem előnyére fog változni az étel aromája.
A másik ilyen, hogy a szennyeződések bakteriális bélfertőzéshez vezethetnek, ami rendkívül kellemetlen hasmenéssel jár. Ezért különösen fontos, hogy mindig megfelelően tisztítsuk meg a grillrácsot, és szánjuk rá gázgrillnél a 10-15 perc, faszenes grillsütőnél a 25 perc előmelegítési időt, hiszen így sterilizálhatjuk a sütőt, és nem kell a grillen ragadt baktériumoktól tartani.
Kevés tüzelőanyag
Faszenes grillsütő esetén viszonylag egyszerű dolgunk van, hiszen szemmel látható a faszén mennyisége, így eldönthetjük, hogy a parti előtt van-e szükség faszén vásárlására vagy nincs. Kicentizni persze nem érdemes, jobb, ha több van otthon, mint amennyit várhatóan elhasználunk.
Gázgrill esetén ajánlott mindig tartani plusz egy teli gázpalackot is, mert bár a palack megemelésével nagyjából meg lehet saccolni, hogy mennyi gáz van benne, jobb nem kísérletezni vele, és a sütés kellős közepén ráeszmélni, hogy bizony kevesebb volt a gáz a palackban, mint gondoltuk.
Gyenge, rossz minőségű eszközök
Az élet számos területén a jó minőségű eszközök elengedhetetlen részei a munkának, ezért érthetetlen néha, hogy miért gondolják úgy sokan, hogy pont a grillezéshez nincs szükség minőségi felszerelésre. Itt nem csupán arról van szó, hogy maga a grillsütő legyen jó minőségű, hanem a grillezéshez használt egyéb eszközök is, mint például a grill lapátok, a vágókések vagy a grill fogócsipeszek. Lehet, hogy elsőre vonzónak tűnik egy olcsó és egyben gyengébb színvonalú eszközt vásárolni, de saját magunkkal szúrunk ki: egyrészt ezek hamar tönkremennek, így hiába volt olcsó, ha rövid időn belül be kell szerezni egy újabbat, másrészt nem strapabíróak, így csak kínlódás lesz velük a grillezés.
Amennyiben meghoztuk a kedved egy jó kis grillpartihoz, és szeretnél magas minőségű felszerelést vásárolni a sütögetéshez, ajánljuk, hogy keresd fel a Grillplaza.hu weboldalát, ahol számos kiemelkedő, prémium minőségű eszköz közül tudsz válogatni.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Július 23. 09:08, kedd | Helyi
Beemelték a bencés templom huszártornyát, amit még ön sem látott
Helyére került a győri a győri Szent Ignác Bencés Templom huszártornya, amelyet csak a legidősebb győriek láthattak saját szemükkel, ők is pici gyerekként, mivel 1938-ban elbontották.
2024. Július 23. 08:13, kedd | Helyi
Ezért érdemes magyar dinnyét választani
Akár 160-180 tonna görögdinnyét is betakaríthatnak idén a hazai termelők.
2024. Július 23. 07:11, kedd | Helyi
Nyugat-Dunántúlon drágultak a leginkább a szántóföldek
Kétmillió forint fölé emelkedett a szántóföldek hektáronkénti átlagára tavaly: Közép- és Észak-Magyarországon csökkentek, a többi régióban emelkedtek az árak.
2024. Július 22. 09:13, hétfő | Helyi
Pontyokkal gazdagodtak megyei folyószakaszok
Összesen újabb 3900 kilogramm ponty került múlt héten a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének kezelt vizeibe. A telepítések folytatódnak.