Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Május 03. 14:03, kedd | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Gyászol a győri Széchenyi István Egyetem

Gyászol a győri Széchenyi István Egyetem

Életének 69. évében elhunyt Kalotai Zsolt, a győri Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtárának ny. könyvtárosa, és életének 62. évében elhunyt Koralewsky Vilmos okleveles villamosmérnök, a győri Széchenyi István Egyetem egykori f

Életének 69. évében elhunyt Kalotai Zsolt, a győri Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtárának ny. könyvtárosa. Búcsúztatása 2011. május 4-én, szerdán 14 órakor Győr-Újvárosban, az evangélikus öregtemplomban lesz.
Kalotai Zsolt 1988. szeptember 1-jétől 2007. január 31-ig dolgozott az Egyetemi Könyvtárban. Munkaköre szerint feldolgozó könyvtáros volt, s kiemelkedő lexikai tudását, a Kisalföld megyei napilapnál töltött olvasószerkesztői gyakorlatát is jól hasznosította precízen végzett munkájában. Több éven keresztül egyik szerkesztője volt az intézmény sajtófigyelőjének, s szűkebb közösségében szakszervezeti bizalmiként is dolgozott. Fő érdeklődési köre a földrajz, a térképek világa, s fotósként a természetet, szeretett tájait, családja eseményeit örökítette meg. Magánéletében számára a család, a rokonság jelentette a fő értéket. Győrt és a más városokat ábrázoló képeslap-, bélyeg-, térkép- és könyv gyűjteményét könyvtárosi szempontok szerint rendszerezte, s tervei között szerepelt az értékek közkinccsé tétele. Fanyar humora is közkedveltté tette környezetében.
Kalotai Zsolt egykori kollégái, barátai, mindazok, akik szerették, az intézmény új aulájában kialakított kegyeleti részen 2011. május 4-én, szerdán 8 órától 18 óráig fejezhetik ki az elhunyt iránti tiszteletüket.

Emlékét megőrizzük!
Széchenyi István Egyetem

Életének 62. évében elhunyt Koralewsky Vilmos okleveles villamosmérnök, a győri Széchenyi István Egyetem egykori Távközlési és Automatizálási Intézete Vezetékes Távközlési Tanszékének főiskolai adjunktusa. Temetése 2011. május 13-án, pénteken 14.30 perckor Ráckevén, a római katolikus temetőben lesz.
Koralewsky Vilmos 1976. augusztus 1-től 1988. január 1-jéig a Távközlési és Automatizálási Intézet Vezetékes Távközlési Tanszék főiskolai adjunktusa volt az intézet megalakulásától 12 éven át.
Ma már technikatörténeti emlék, hogy az 1980-as évek tananyagában hogyan kaphatott helyet a digitális telefónia elérhetetlen, akkor embargóval sújtott ismeretanyaga, a Távközlési és Automatizálási Intézet laboratóriumaiban hogyan juthattak modern környezetbe akkori hallgatók? Az emlékeket magával vitte, csak a tényeket őrzi életrajzának idevágó része: a Távközlési és Automatizálási Intézet adjunktusából a Széchenyi István Egyetem területén létesített Rendszertámogató Központ vezetője lett, ahol a magyar távközlő hálózat első digitális felügyelete és képzési helye működött, működik. Innen a Posta Kísérleti Intézet igazgatója lett, majd onnan a MATÁV által támogatott Macedon Telekom létrehozásáért felelt.
Két évtized távolából is kollégánkat gyászoljuk.
Koralewsky Vilmos egykori kollégái, barátai, hallgatói, mindazok, akik szerették, az intézmény új aulájában kialakított kegyeleti részen 2011. május 12-én, csütörtökön 8 órától 18 óráig fejezhetik ki az elhunyt iránti tiszteletüket.

Emlékét megőrizzük!
Széchenyi István Egyetem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.