Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Április 02. 13:17, péntek | PR

Gyerekszoba felújítás? Segít a kétoldalú ragasztó!

Gyerekszoba felújítás? Segít a kétoldalú ragasztó!

A kétoldalú ragasztó egy zseniális találmány, de még annál is többet tud, mint gondolnád. Megmutatjuk hány féle és fajta feladatnál tud segíteni a kétoldalú ragasztó, ha a gyerekszobát újítanád fel fillérekből!

Az új felújítási támogatások következtében szinte mindenki az otthonát csinosítja. Ennek az egyik következménye, hogy lényegében lehetetlen szakembert találni, aki kisebb munkákra eljön. Ha mégsem akarsz lemondani róla, hogy a gyereknek iskolakezdésre szép, új szobája legyen, akkor jó hírünk van. Néhány olyan egyszerű eszköz, mint a kétoldalú ragasztó segítségével, szinte bármilyen feladatot meg tudsz oldani otthon is – fillérekből.

Mit tud a kétoldalú ragasztó?

Kétoldalú ragasztóval a legtöbbünk már találkozott, de kevesen tudják, hogy számtalan változata létezik attól függően, hogy ideiglenesen ragasztanál valamit vagy hosszútávra rögzítesz, illetve hogy milyen felületen van szükség a ragasztásra. Nem csak tükörsima felületekre lehet ragasztani, mert vannak speciálisan felépített kétoldalú ragasztók, amik lehetővé teszik, hogy durva, egyenetlen felületre, például falra is tartósan rögzíts fel dolgokat.

Másik óriási előnyük, hogy rendkívül gyorsan kötnek és nem kell tartani a ragasztó megfolyásától sem. Íme néhány ötlet, amit tisztán, gyorsan és egyszerűen meg tudsz oldani néhány tekercs kétoldalú ragasztóval.

Új padlószőnyeg

Pillanatok alatt át tudod varázsolni a szoba hangulatát, ha lecseréled a padló burkolatát. Ha már kopott, öreg a parketta, egy új padlószőnyeg csodákat tud tenni. Nem kell hozzá más, mint egy éles kés, hogy méretre vágd és néhány tekercs kétoldalú, speciálisan padlószőnyeg rögzítésére készült kétoldalú ragasztó.

Parafatábla rögzítése

Az egyik legpraktikusabb eszköz egy iskolát kezdő kisdiák számára egy méretes parafatábla a falon. Ide fel lehet rögzíteni a heti órarendet, a kis motivációkat, vagy bármi vicceset, amitől megjön a kedv este leckét írni. A parafatábla rögzítéséhez sem kell fúrni, faragni. Egyszerűen egy tartós rögzítést lehetővé tevő, erős, kétoldalú ragasztóval erősítsük a falra!

Polc

Hasonlóképpen lehet eljárni egy új polc felrögzítésével is. Természetesen, ha az összes iskolai tankönyvet erre a polcra tennénk, akkor érdemes a fúró után nyúlni, de ha kisebb terhelést kap a polc, akkor elegendő a kétoldalú ragasztó. Arra kell figyelni, hogy a függőlegesen futó csíkok jóval több súlyt tartanak, így ne lebegő polcot vegyünk, hanem olyat, aminek támasza van és ezekre a támaszokra vigyük fel a kétoldalú ragasztószalagot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt

2024. Március 26. 08:09, kedd | PR

Vékonyabb és hatékonyabb a grafitos hőszigetelés

A grafitos hőszigeteléssel plusz egy mosdó vagy gardrób nyerhető, alacsonyabb rezsi mellett