Városlista
2024. szeptember 27, péntek - Adalbert

Hírek

2010. Február 17. 07:10, szerda | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

Győr - Egyetemi hírek

Győr - Egyetemi hírek

BRNO S GY?R EGYTTM?KDIK A JOGSZKPZSBEN. A csehországi, brnoi Masaryk Egyetem Jogtudományi Kara és a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc llam- és Jogtudományi Kara együttműködik a jo

A megállapodás az egyeztetett célkitűzések szerinti publikációs tevékenység erősítését, az oktatói cserét, a közös kutatási tevékenységet állítja középpontba. A két jogi kar előzetesen egyezteti oktatóinak, kutatóinak részvételét a nemzetközi konferenciákon, s támogatják az angol nyelvű, lektorált tudományos cikkek kölcsönös megjelentetését a két kar folyóirataiban. Mindez az oktatók, a jogi doktori iskola és a jogász szak hallgatóinak új lehetőséget, új kihívást jelent.
Dr. Szalay Gyula bejelentette: az együttműködés első eseménye az április 16-17-én, a Győrött és Dunaszerdahelyen tartandó nemzetközi konferencia lesz. A felvidéki városban született a hazai magánjog jeles személyisége, dr. Szladits Károly (1871-1956), akinek az életművét mutatják be a mai pályatársaknak. Az oktatók, doktoranduszok, a jogász-jelöltek a cseh, a szlovák és a magyar Polgári Törvénykönyv szerkezetének azonos és eltérő elemeiről tartanak előadásokat. A konferencia munkanyelve az angol lesz. Félszáznál több jogász-jelölt a Felvidékről jött Győrbe, a Széchenyi István Egyetemre tanulni, így számukra alap felkészültséget ad a térség jogrendszerének összehasonlító ismerete.
Brnoban május végén fiatal oktatók, doktoranduszok részvételével rendezik a hagyományos Jogi Napokat, s erre is várják a győrieket.

A KZLEKEDSMRNK-KPZS KIMAGASL EGYNISGT KSZNTTTK
Dr. Michelberger Pál professor emeritust, a győri Széchenyi István Egyetem Tiszteletbeli Doktorát, a hazai közlekedésmérnök-képzés kimagasló egyéniségét 80. születésnapja alkalmából Borkai Zsolt, Győr polgármestere és dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora a győri Városházán köszöntötte. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egykori rektorának értékes oktatási, kutatási és tudományszervező, iskolateremtő, a győri egyetem megvalósulását támogató munkásságát elismerve Győr városa Zeichmeister Károly jubileumi ezüst emlékérmet, az egyetem Széchenyi István emlékplakett adományozott.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 09:16, péntek | Helyi

A határ túloldalán is tiltakoznak egy vitnyédi menekülttábor ellen

Hans Peter Doskozil burgenlandi kormányzó arról írt bejegyzésében, hogy a média a Deutschkreutzhoz közeli Vitnyéden menekülttáborról kialakításáról számolt be

2024. Szeptember 27. 08:10, péntek | Helyi

Óriási tömeg ünnepelt együtt az ETO Park Szolgáltató & Élményközpontban

2024. szeptember 20-án több ezer ember részvételével zajlott az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont Grand Opening rendezvénye, melyen a résztvevők együtt ünnepelték meg az Élményközpont teljes megújulását.

2024. Szeptember 27. 07:13, péntek | Helyi

Hol folytatják az eddigi városvezetők?

Az utolsó közgyűlést követően biztosan változni fog a városvezetés. Számba vettük, hogy a polgármesterről, illetve az alpolgármesterekről mit lehet tudni a folytatást illetően.

2024. Szeptember 26. 09:16, csütörtök | Helyi

Árvíz után: óriási kár a faanyagban és a vadállományban

Az elmúlt napok, hetek eseményeit meghatározta a többhetes kánikula után érkező Borisz ciklon, majd a nyomában járó árhullám. Akár többezer köbméter faanyagot is elvihetett az ár a Kisalföld Erdőgazdaság Zrt. területéről.