Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2017. Június 06. 08:26, kedd | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a tűzoltók

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a tűzoltók

A tűzesetek és műszaki mentések során tizenegyen sérültek meg, két ember pedig életét vesztette.

Május 29-én, hétfő délután elgázolt egy embert egy személyvonat Abda közelében Győr felé haladva. A mentők megállapították, hogy a szerencsétlenül járt ember nem élte túl a balesetet. A vonat utasai nem sérültek meg, egy másik szerelvénnyel folytathatták útjukat. A győri hivatásos tűzoltók az utasok biztonságos átszállásában nyújtottak segítséget.

Kigyulladt kedden reggel a győri Tihanyi Árpád úton egy 120 kilovoltos trafóház melletti tartalékállomás. A mintegy két méter magas oszlop és a környezetében lévő fű égett. Az áramszolgáltató kiérkezése és nyilatkozat adása után - mely szerint az oszlop nincs feszültség alatt - a tüzet rövid idő alatt megfékezték a megyeszékhely tűzoltói egy porraloltóval, majd visszahűtötték az oszlopot. Az áramszolgáltatás nem szünetelt így a fogyasztókat nem érintette a tűzeset. Az eset során nem sérült meg senki.

Szerda délután összeütközött két személyautó az 1-es főút 171-es kilométerszelvényénél, Hegyeshalom térségében. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben senki nem sérült meg.

Az M1-es autópályán, a Budapest felé vezető pályaszakaszon a 136-os kilométerszelvénynél Mosonszentmiklós közelében egy kisteherautó ütközött kamionnal csütörtökön reggel. A kisteherautó sofőrjét a mosonmagyaróvári és a győri hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki és átadták a mentőknek. A műszaki mentési munkálatokat a börcsi önkéntes tűzoltók is segítették. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az autópálya értintett szakaszát lezárták.

Pénteken délelőtt árokba hajtott egy gépkocsi Ásványráró közelében, a zsejkepusztai elágazásnált. A lébényi és a győri hivatásos, illetve az ásványrárói önkéntes tűzoltókat riasztották a balesethez, akik áramtalanították a kocsit és biztosították a helyszínt. Az autó mindkét utasát kórházba szállították.

Szombaton délelőtt a Vitnyéd és Hövej közötti út közelében meggyulladt a gaz és a száraz fű, mintegy ezer négyzetméteren. A kapuvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezték a lángokat.

Összeütközött két motorkerékpár és egy személyautó vasárnap késő este Röjtökmuzsajnál, a Lövő felé vezető úton. A személyautóban utazók nem sérültek meg, a két motorkerékpáros azonban súlyos sérüléseket szenvedett. A műszaki mentést a kapuvári hivatásos és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók végezték, akik áramtalanították az összetört járműveket, valamint megvilágították és biztosították a baleset helyszínét. Az érintett útszakaszt a hatóságok lezárták a forgalom előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.