Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2017. Augusztus 22. 09:52, kedd | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten nyolcvannégy eseményhez vonultak a tűzoltók

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten nyolcvannégy eseményhez vonultak a tűzoltók

A tűzesetek és műszaki mentések során heten sérültek meg, két ember pedig életét vesztette.

A csütörtöki vihar még augusztus 14-én, hétfőn is éreztette hatását Győr-Moson-Sopron megyében. Tizenöt viharral kapcsolatos tűzoltói beavatkozás volt a megye területén, ebből tíz Sopronban és Ágfalván, ahol fák dőltek utakra, illetve vaskos, veszélyt jelentő lehasadt faágak veszélyeztették az alattuk haladókat. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók négy esetben vonultak kidőlt fákat eltávolítani a hét első napján, a csornai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói és a bogyoszlói önkéntes tűzoltók pedig Bogyoszlón a Fő utcában távolítottak el egy útban lévő nagy fát.

A győri hivatásos tűzoltókat kedden az esti órákban Győr külterületére, a Csipkegyári út végére riasztották, mert mintegy öt-hatszáz négyzetméteren, egy fás, bokros területen meggyulladt az aljnövényzet. A tűzoltók csak azután tudták járművel megközelíteni a helyszínt, hogy előbb megtisztították a faágaktól. Ezután rövid idő alatt elfojtották a lángokat.

Kedden este a csornai hivatásos és a szanyi önkéntes tűzoltók Szanyra, az Ady Endre utcába vonultak, ahol egy szelektív ruhagyűjtő fémkonténer égett teljes terjedelmében. A lángokat a tűzoltók rövid időn belül megfékezték, a tűz nem terjedt át a többi hulladékgyűjtőre.

Két személygépkocsi karambolozott Balfon szerdán délben, az Alsódomb sor és a Fő utca kereszteződésénél. A balesethez a soproni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járművéből. A baleset helyszínéről két embert szállítottak kórházba.

Pénteken a kora reggeli órákban szalagkorlátnak ütközött a Győr és Győrújfalu közötti úton egy személygépkocsi. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben nem sérült meg senki.

Összeütközött két gépkocsi és egy kisbusz péntek késő délután az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 146-os kilométernél. A balesethez a lébényi hivatásos a lébényi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és biztosították a helyszínt. A balesetben senki nem sérült meg.

Vasárnap reggel a győri hivatásos és a győrújbaráti önkéntes tűzoltókat Győrújbarátra az István utcába riasztották, ahol egy személykocsi villanyoszlopnak ütközött. A tűzoltók áramtalanították a járművet és irányították a forgalmat a rendőrség kiérkezéséig, majd az áramszolgáltatót kérték a helyszínre a megsérült villanyoszlop miatt. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.