Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Február 27. 11:41, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A tűzesetek és műszaki mentések során négyen sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Február 20-án hétfőn reggel egy teherautóval karambolozott egy személyautó Bőny térségében, a Győr felé vezető út 40-es kilométerénél. A balesetben a személyautó vezetője életét vesztette, a teherautó sofőrje nem sérült meg. A győri hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre áramtalanítani a járműveket. A műszaki mentési és helyszínelési munkálatok idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

Kigyulladt egy rakodógép szerdán korán reggel Kónyban egy Győri utcában található telephelyen. A lángokat, amelyek más járműveket is veszélyeztetettek, a csornai hivatásos tűzoltók határolták körül és fojtották el, majd vízzel lehűtötték a gép átforrósodott vasszerkezetét.

Megszólalt a szén-monoxid-riasztó Sopronban az Ady Endre utca egyik lakásában szerdán este. A lakásban négyen tartózkodtak, az ingatlanban - amelyben gázkazánnal fűtöttek- megkezdték a szellőztetést és elhagyták a lakást. A helyszínre vonuló soproni hivatásos tűzoltók már bezárt ablakok mellett végeztek méréseket, de nem volt kimutatható a mérgező gáz jelenléte. A gázszolgáltató szakembere megállapította, hogy a nyílt égésterű készülék légellátása nem megfelelő, ezért a gázórát leszerelte, megtiltva a kazán használatát. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mivel más módon is tudnak fűteni.

Csütörtökön este a győri hivatásos tűzoltók Győrbe az Ady Endre utca egyik harmadik emeleti lakásába vonultak, ahol megszólalt a szén-monoxid-érzékelő. A lakásban lakó nem panaszkodott rosszullétre, de a tűzoltók a gázkazán közelében alacsony szén-monoxid koncentrációt mértek, ezért értesítették a gázszolgáltatót. A szolgáltató mérései is igazolták a mérgező gáz kis mértékű jelenlétét, ezért lezárta a gázkazánt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mivel a lakók más módon is tudtak fűteni.

Pénteken délelőtt tűz keletkezett Téten egy lakóházban. A település Petőfi utcájában álló épület egyik szobája gyulladt ki, az ingatlanban senki nem tartózkodott. Az oltási munkálatokat a győri hivatásos, valamint a téti és a győrszemerei önkéntes tűzoltók végezték. A rajok egy gázpalackot is kihoztak az épületből, a palackot hőhatás nem érte. A tűzoltók munkáját a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segítette a helyszínen.

Vasárnap reggel teljesen leégett egy harmincöt négyzetméteres hétvégi ház Győrben, a Csendes utcától nem messze. A városi hivatásos tűzoltók két vízsugárral előbb körülhatárolták, majd megfékezték a lángokat, majd átvizsgálták a romokat. A házban nem tartózkodott senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.

2024. Július 29. 08:16, hétfő | Helyi

Nem csak nekünk, a kutyának és a macskának is kell útlevél külföldre utazáskor

2004 óta kedvencünk is csak érvényes okmányokkal utazhat külföldre.

2024. Július 29. 07:12, hétfő | Helyi

Az infláció a földhivatali ügyeinket is utolérte

Hatvan százalékkal emelkednek a földhivatali ügyintézési díjak július végétől.

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.