Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Március 27. 10:30, hétfő | Helyi
Forrás: győr-moson-sopron megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvennyolc eseményhez vonultak a tűzoltók

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvennyolc eseményhez vonultak a tűzoltók

A tűzesetek és műszaki mentések során tizenketten sérültek meg, két ember pedig életét vesztette.

Március 20-án hétfő délután összeütközött két személyautó és egy mentőautó Győrben, Ménfőcsanaknál a 83-as főúton a 70-es kilométerszelvényben. Az autókban utazó három ember közül egy megsérült a balesetben, a mentőautóban nem sérült meg senki. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszon a beavatkozás ideje alatt egy sávban haladt a forgalom.

Gyalogost gázolt egy személyautó Győrben kedden délután az Ipar utcában. A baleset következtében a gyalogos beszorult egy másik jármű alá és súlyosan megsérült. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói szabadították ki, majd átadták a mentőknek. A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a forgalmat korlátozták az érintett útszakaszon.

Kedden délután Tényő és Sokorópátka között egy gépjármű fának ütközött, egy ember a járműbe szorult. A sérültet a győri hivatásos és a győrszemerei önkéntes tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével kimentették és a mentőknek átadták. A sérültért mentőhelikopterrel kórházba szállították.

Szerdán este kamionnak ütközött, majd a két pályatestet elválasztó szalagkorlátnak csapódott egy személyautó az M1-es autópályán Mosonmagyaróvár térségében a Budapest felé vezető pályaoldalon. A szalagkorláton fennakadt járművet a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították, biztosították a baleset helyszínét, később pedig megszüntették a forgalmi akadályt. Az eset során senki nem sérült meg.

Frontálisan ütközött össze két gépkocsi a 86-os főúton Mosonmagyaróvár térségében az M1-es autópálya lehajtójánál csütörtökön este. A balesetben hárman könnyebben megsérültek, őket a mentők kórházba szállították. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Pénteken délután a 83-as számú főút Tét és Tétszentkút közötti szakaszán egy autó árokba hajtott. A járműben hárman ültek, mindhármukat kórházba szállították könnyebb sérülésekkel. A téti önkéntes tűzoltók áramtalanították a kocsit. A helyszínelés idejére lezárták az érintett útszakaszt.

Vasárnap délután a győri hivatásos tűzoltókat Győrbe a Hortenzia utcába riasztották, ahol egy tíz négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében. A lángok az épület mellett lévő sövényt is meggyújtották, de a családi házra nem terjedtek át. A tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.