Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2016. Március 29. 10:58, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 12. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 12. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során heten megsérültek, egy ember pedig életét vesztette.

Március 21-én hétfő délután egy teljes terjedelmében égő személyautóhoz riasztották a győri hivatásos tűzoltókat az M1-es autópályára a főváros felé vezető oldalon a 112-es kilométerszelvénynél. A leállósávon lévő autó tüzét két sugárral fékezték meg a tűzoltók. A beavatkozás idején a belső sávon haladt a forgalom. Személyi sérülés nem történt az eset kapcsán.

Egy égő személyautó tüzéhez riasztották a város hivatásos tűzoltóit kedden délután a 84-es főút soproni szakaszán. A tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A főút Kőrösi Csoma Sándor utcai érintett szakaszát a beavatkozás idejére lezárták a hatóságok. Az eset során nem sérült meg senki.

Szerdán este rosszullétre panaszkodott egy ember Győrszemerén a Kisfaludy utcában, a kiérkező mentők szén-monoxid-riasztója pedig bejelzett a házban. Ezután riasztották a helyszínre a győrszemerei önkéntes és a győri hivatásos tűzoltókat, akik méréseket végeztek a lakásban, és több helyiségben is magas szén-monoxid-koncentrációt jelzett a műszerük. A magasabb értéket a fürdőszobában mérték, ahol egy átfolyásos fali vízmelegítő volt. A tűzoltók a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereit, akik leplombálták a készüléket, megtiltva annak használatát. A mentők egy embert kórházba szállítottak kivizsgálásra.

Csütörtökön délelőtt kigyulladt egy autó Győrben a Kalapács utca egyik családi házának udvarában. A tűz a jármű motorterében keletkezett, majd az utastérre is átterjedt. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Pénteken hajnalban szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M1-es autópályán Lébény térségében, a Budapest felé vezető oldal 146-os kilométerénél. A riasztott mosonmagyaróvári és lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben nem sérült meg senki.

Vasárnap este és éjszaka Győrben két lakásban is megszólalt a szén-monoxid érzékelő. Este Győrszentivánon a Kicsi utca egyik családi házában jelzett a szén-monoxid riasztó. A város hivatásos tűzoltói kimutatták a gáz jelenlétét a házban, ezért a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakemberét. Ő lezárta a gázkészüléket, a lakók más módon is meg tudták oldani a fűtést, ezért nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésre.

Éjfél körül egy győri Fészek utcai kilenclakásos társasház második emeleti lakásában jelzett a szén-monoxid-érzékelő. A győri tűzoltók műszerei már a lépcsőházban is érzékelték a mérgező gáz jelenlétét, ezt követően pedig több lakásban is alacsony szén-monoxid-szintet jeleztek. A gázszolgáltató elzárta a második emeleti lakásban a gázt. A lakók más módon is tudták a fűtést biztosítani, így senkinek nem kellett elhagyni a lakást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 09:16, szombat | Helyi

Öt év után nyerhet újra BL döntőt a Győri Audi ETO KC csapata

Sorsoltak a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

2024. Május 11. 08:14, szombat | Helyi

Mitől vidám a Vidám Paradicsom?

Üdv a paradicsomban! – így köszöntötte stábunkat Balogh Imre Csaba a Greencoop Hungary Kft. ügyvezetője.

2024. Május 11. 07:11, szombat | Helyi

Egyedülálló vizsgálatot végeznek a Széchenyi István Egyetem munkatársai

Igazi kuriózum az a vizsgálat, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem Építőanyag- és Szerkezetvizsgáló Laboratóriumában végeznek az intézmény munkatársai.

2024. Május 10. 09:11, péntek | Helyi

Tovább tarthat az utazás, folytatódik a győri vasútvonal felújítása

Herceghalom és Bicske között folytatódnak péntektől a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal felújításának tavaszi utómunkálatai – közölte a MÁV honlapján.