Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 14. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Győrben mutatkozott be az új sport, az utcai kézilabda

Győrben mutatkozott be az új sport, az utcai kézilabda

Először rendeztek utcai kézilabda fesztivált Győrben, amelyre 5 korosztályban 35 csapat jelentkezett. Az új sport Dániából indult hódító útjára és az északi államokban már rendkívül népszerű, így várható, hogy hazánkban is hamar

Nem kell hozzá más, csak egy speciális labda és egy kinyitható kapu. Itt egyszerűek a szabályok: nincsenek állandó posztok, csupán egy kapura játsszák és ütközni is tilos.

Az utcai kézilabda fesztivált Magyarországon először Győrben rendezték meg. A két napos rendezvényen 35 csapat mérkőzött egymással, női, férfi és vegyes csapatok egyaránt. A fesztiválra kilátogattak volt válogatott jétkosok is: itt volt Décsi Gábor, aki most a SZESE csapatát erősíti, valamint Deáki István is, a FAB ETO KC vezetőedzője.

Firnicz József, a Magyar Kézilabda Szövetség utánpótlás igazgatója elmondta: az a céljuk, hogy ezzel a szórakoztató sporttal a gyerekek közelebb kerüljenek és megszeressék a kézilabdát.

Az utcai kézilabda egy roppant gyors játék. A tervek szerint, a strandkézilabdához hasonlóan, ebből is rendeznek majd versenyeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.