Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 25. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győrben mutatták be az ÁSZ korrupciós kockázati mérésének módszerét

Győrben mutatták be az ÁSZ korrupciós kockázati mérésének módszerét

Több mint 4000 költségvetési szerv bevonásával országos adatfelvételt indított az Állami Számvevőszék a közszféra korrupciós kockázatainak felmérése érdekében. Az adatfelvételt regionális szakmai konferenciák kísérik, ma példáu

Az ÁSZ projektiroda vezetője éppen az első országos adatfelvétel fontosságáról beszél. Tele a terem, mindenki kíváncsi a holland mintára kidolgozott módszerre. A Számvevőszék most több mint 4000 költségvetési szerv bevonásával indított adatfelvételt a közszféra korrupciós kockázatainak felmérése érdekében. Az Integritás Projekt keretében ettől a hónaptól az ország hét városában, ma éppen Győrben konferencia keretében mutatták be, hogyan kerülhetnek térképre a költségvetési szervek.

A 155 kérdésből álló kérdőív többek között olyan témacsoportokra terjed ki mint az európai uniós támogatások felhasználása, a közbeszerzési eljárások, a közpénzek kezelése vagy éppen a vagyongazdálkodás. A beérkező adatokat egy saját fejlesztésű informatikai rendszer dolgozza fel, az eredményeket pedig egy elektronikus térképi felületen is megjelenítik. Az így készülő un. kockázati térkép segít majd a közszférára jellemző működési kockázatok beazonosításában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.