Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2017. Április 29. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Győri tűzoltó kapta az „Év tűzoltója” miniszteri díjat

Győri tűzoltó kapta az „Év tűzoltója” miniszteri díjat

A Rendőrség és a Tűzoltóság Napja alkalmából a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen dr. Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át többek között a katasztrófavédelem több munkatársának.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül a Tűzoltóság Napja alkalmából „Az év tűzoltója” miniszteri díjat adományozta egy dunaújvárosi és egy tatabányai tűzoltó mellett, Kőváry Adrián tűzoltó törzszászlósnak a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának.

Kőváry Adrián tűzoltó törzszászlós 1998. óta hivatásos tűzoltó. A tűzoltó alaptanfolyam elvégzése után a Győr Városi Tűzoltóságon beosztott tűzoltóként kezdte meg a szolgálatát. Később különböző kisgépek, valamint szivattyú kezelésből sikeres vizsgát tett, majd elvégezte a tűzoltó szakmunkás tanfolyamot. 2006. május 1-től szerparancsnokként mutatta meg kiemelkedő képességeit. 2013. május 1-től a szerparancsnoki munkája mellett megbízással szolgálatparancsnoki részfeladatokat is ellát. Munkáját mindig a lelkiismeretesség, a szakmai elvárásoknak megfelelés jellemezte. Fegyelmezettségével követendő példát állított tűzoltó kollégái elé, fiatalabb kollégáinak méltán lehet példaképe. Tűzoltó szakmai ismereteit folyamatosan bővíti, elvégezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem védelmi igazgatási szakát, már csak a nyelvvizsga szükséges diplomájának megszerzéséhez.

A törzszászlós a szakmai munka mellett nagy hangsúlyt fektet a tűzoltósport versenyekre is. 1999-től tagja volt a Győr Városi Tűzoltóság tűzoltósport versenycsapatának. A csapattal elért eredményei alapján többször eljutott az országos versenyekre. Később elöljárói és csapattársai felkérték a versenycsapat felkészítésére. A csapatot évek óta trenírozza, újabb jó eredményre sarkallva a fiatal tűzoltókat.

Kőváry törzszászlós mindezek mellett szabadidejében rendszeresen a szakmai elhivatottságáról tesz tanúbizonyságot. A péri repülőteret biztosító tűzoltórajok közül az egyik raj parancsnoka.

Kőváry Adrián tűzoltó törzszászlós a tűzoltási munkában végzett maradandó tevékenységével, sokrétű közösségi munkájával, kitartó és eredményes sportteljesítményeivel és a versenyzők felkészítésével méltán érdemelte ki az „Év Tűzoltója” díjat, melyhez szívből gratulálunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.