Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Április 14. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

Hagyományőrző helyreállítást követel a Dunakapu téren az Arrabona Városvédő Egyesület

Hagyományőrző helyreállítást követel a Dunakapu téren az Arrabona Városvédő Egyesület

A civil szervezet szerdán sajtótájékoztató keretében be is mutatta, hogyan képzeli el mindezt. Az egyesület továbbra is ellenzi az önkormányzat által tervezett mélygarázs megépítését és hiányolják a piacosokkal történő párbeszéde

A civil szervezet hagyományőrző helyreállítást követel a téren, a mélygarázst pedig továbbra is elutasítják. Számításaik szerint a tervek megvalósítása közel három és fél milliárd forintba kerülne amihez azonban komoly pályázati pénzeket lehetne elnyerni.

Az egyesület kihelyezett sajtótájékoztatóján hosszabb - rövidebb ideig a piaci árusok is részt vettek. A termelők és a kereskedők továbbra is aggódnak a piacért és féltik az egzisztenciájukat. Azt sem értik, hogy velük miért nem tárgyal az önkormányzat és, hogy ők miért nem tudhatnak meg többet a városháza Dunakapu térrel kapcsolatos elképzeléseiről. A városvédő egyesület is egyetért az árusok félelmeivel közben pedig azt kérik, fontolják meg hagyományőrző helyreállítással kapcsolatos elképzeléseiket. Közben az is biztossá vált, hogy pénteken dönt majd az önkormányzat közbeszerzési bírálóbizottsága, hogy melyik pályázó tervei alapján újítsák fel és alakítsák ki a Dunakapu teret. A város még tavaly októberben hagyta jóvá, hogy a teret rendezvénytérré alakítsák át, alá pedig mélygarázst építsenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.