Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2014. Április 22. 14:07, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Halálos áldozatai vannak a romániai árvizeknek

Halálos áldozatai vannak a romániai árvizeknek

Négy halálos áldozata van a romániai árvizeknek, amelyek az ország déli részét sújtják - közölte a román közszolgálati rádió kedden.

Az elmúlt három napban főként Teleorman, Olt és Prahova megyéket sújtotta az ár. A megáradt folyók és patakok mintegy 35 települést öntöttek el, a hatóságoknak csaknem hatszáz embert kellett kitelepíteniük. Victor Ponta miniszterelnök és Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes kedden felkereste a Teleorman megyei Beiut, ahol anyagi támogatást ígértek az áradás által megrongálódott házak újjáépítésére. A kormányfő bejelentette, hogy 15 millió lej (1 milliárd forint) kiutalásáról dönt szerdán a kormány. A pénzt gátépítésre és egyéb helyreállításokra költik. A hatóságok ígéretei szerint augusztusig végzik el a helyreállítási és gátépítési munkálatokat. Ponta felhívta a figyelmet arra, hogy a munkálatok során tartós megoldást kell találniuk a hatóságoknak az árvízvédekezésre, hogy többet ne fordulhasson elő ilyen tragédia. Ezzel arra utalt, hogy Teleorman megyében 2005-ben megépítettek már egy gátat az akkori áradások pusztítása után, de az nem volt képes megakadályozni a mostani áradást. A meteorológusok további esőzéseket jeleztek előre, így narancssárga jelzésű árvízriadó van érvényben, amely több, Románia délkeleti részén lévő folyóra vonatkozik.

Címkék: Románia-árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.